El Centre Delàs se suma a Stop Mare Mortum

El Centre Delàs se suma a Stop Mare Mortum

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau s’ha adherit a Stop Mare Mortum, la plataforma ciutadana que va néixer a finals d’abril del 2015, després de la mort d’unes 900 persones en un naufragi a la costa italiana. Stop Mare Mortum té com a objectiu fomentar un canvi en les polítiques migratòries, de protecció internacional i d’acció exterior que permetin assolir un món basat en el respecte pels drets humans, en la igualtat d’oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes.

En el marc del projecte De què fugen els refugiats? Sensibilització i mobilització ciutadana sobre el rol del comerç d’armes i el militarisme en l’èxode de les persones refugiades de la regió mediterrània, finançat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el Centre Delàs cerca generar un discurs crític i sensibilitzar sobre les causes dels conflictes armats i dels desplaçaments forçats de la regió mediterrània.

El Centre Delàs considera cabdal crear sinèrgies amb Stop Mare Mortum en matèria de sensibilització, però també d’incidència política i mobilització social per tal de denunciar i generar canvis en les polítiques de la Unió Europea, caracteritzades a dia d’avui per la militarització de la seguretat de les seves fronteres i la construcció de l’Europa fortalesa.

El nostre rol no pot ser altre que aportar les nostres dades i anàlisi per denunciar el rol del militarisme i del negoci de la indústria militar que es beneficia de la venda d’armes a les regions en conflicte armat d’on es veuen obligades a fugir les persones refugiades que venen a casa nostra.

Manifest:

https://stopmaremortum.org/manifest/



Publicacions Relacionades
 19/10/2016

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!