El Centre Delàs i la campanya Banca Armada actualitzen les dades dels bancs que operen a l’Estat espanyol a la Base de Dades de la Banca Armada

El Centre Delàs i la campanya Banca Armada actualitzen les dades dels bancs que operen a l’Estat espanyol a la Base de Dades de la Banca Armada

El Centre Delàs i la campanya Banca Armada ofereixen de nou una actualització de la seva base de dades de bancs que operen i ofereixen serveis financers a l’Estat espanyol. La base de dades internacional de Banca Armada, any rere any s’enriqueix amb noves aportacions, gràcies al suport d’entitats o institucions públiques o privades com ara l’Ajuntament de Barcelona, Grassroots Foundation o la Generalitat Valenciana.

A més, s’afegeix a aquesta actualització una nova pestanya dissenyada per a poder cercar i filtrar de forma més senzilla informació sobre fons de pensions i empreses asseguradores.

Per a aquesta actualització hem comptat amb dades aportades des de PROFUNDO, empresa independent sense ànim de lucre amb una missió clara, contribuir mitjançant la investigació a un món sostenible i al creixement de la justícia social. PROFUNDO té la seva seu a la ciutat holandesa d’Amsterdam.

Les noves dades ens faciliten informació sobre el finançament de 8 empreses armamentístiques, 6 d’elles formen part del TOP100 de SIPRI d’empreses productores d’armament a escala mundial l’any 2017 (excepte Indra i Maxam/Expal); ASELSAN, Embraer, Fincantieri, Rheinmetall AG, Saab i l’espanyola Navantia.

Les 8 anteriorment esmentades ja formaven part de la base de dades Internacional de Banca Armada però en el marc d’aquesta nova actualització, estan disponibles les dades més recents sobre el seu finançament mitjançant inversions o concessions de crèdits.

Les noves dades proporcionades aportan informació sobre 35 empreses o entitats financeres inversores amb seu a l’Estat Espanyol i 647 inversores internacionals.

Per últim, en l’apartat de creditors s’afegeixen dades de 12 entitats de l’Estat Espanyol i 57 de la resta del món.

Pots consultar la Base de Dades Internacional de Banca Armada en català, en castellà i en anglès.Publicacions Relacionades
 18/02/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!