L’International Peace Bureau presenta la nova oficina desentralitzada a Barcelona

L’International Peace Bureau presenta la nova oficina desentralitzada a Barcelona

L’Internacional Peace Bureau (IPB) oficialitza, amb una trobada, l’apertura de la seva nova oficina descentralitzada a Barcelona. El Centre Delàs d’Estudis per la Pau és qui assumeix la representació i la coordinació del IPB a Barcelona, a la vegada que coordina la campanya global contra la despesa militar GCOMS (Global Campaign On Military Spending).

L’Internacional Peace Bureau és una organització dedicada a la visió d’un món sense guerra. Actualment el seu principal programa es centra en el Desarmament per al Desenvolupament Sostenible i, en aquest sentit, es centra principalment en la re-assignació de la despesa militar: reduint els fons per al sector militar, es podrien alliberar importants quantitats de diners per a projectes socials, nacionals o internacionals, per donar lloc a l’assoliment de les necessitats humanes reals i la protecció del medi ambient. Al mateix temps, recolzen una sèrie de campanyes de desarmament i subministren dades sobre les dimensions econòmiques d’armes i conflictes. Van rebre el premi Nobel de la Pau l’any 1910.
Actualment, les oficines es troben a Berlín i a Ginebra, i des de maig 2018, també a Barcelona. Descentralitzar les oficines els permet ampliar l’equip i la proximitat amb les més de 700 entitats amb què treballen per la pau.

D’altra banda, El Centre Delàs d’Estudis per la Pau és una entitat independent d’anàlisi de pau, seguretat, defensa i armamentisme dedicada a realitzar investigació i incidència política i social sota un prisma de cultura de pau, sobre els efectes negatius del militarisme i els conflictes armats. Les principals línies de treball són el comerç d’armes, el finançament de la indústria armamentística i la despesa militar, entre d’altres.

La presentació de la nova oficina en durà a terme amb una trobada que tindrà lloc el 10 de desembre a les 17 h a la seu de Fede.cat, carrer de les Tàpies 1, 08001 Barcelona.Publicacions Relacionades
 05/12/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!