Els Dies d’Acció sobre Despesa Militar (GDAMS) tindran lloc del 10 d’abril al 9 de maig

Els Dies d’Acció sobre Despesa Militar (GDAMS) tindran lloc del 10 d’abril al 9 de maig

Enguany els Dies d’Acció sobre Despesa Militar (GDAMS) tindran lloc del 10 d’abril al 9 de maig. Aquest període especial d’accions és part de la campanya del International Peace Bureau (IPB) que coordina el Centre Delàs i que té per objectiu demandar grans reduccions de la despesa militar mundial i la redirecció d’aquests fons públics a atendre les veritables necessitats humanes i a fer front a la crisi climàtica.

GDAMS 2020 inclourà accions clau per al Tax Day als EUA; el World Congress a Nova York del 24 al 26 d’abril amb motiu de la revisió del Tractat de No-Proliferació; rodes de premsa a tot el món (inclosa una a Barcelona) per a analitzar les noves dades de despesa militar publicats per SIPRI el 29 abril; accions el 1r de maig en favor de retallades dels pressupostos militars i per una conversió de la indústria militar al sector civil; i, finalment, accions el 9 de maig (dia d’Europa) per a reclamar la desmilitarització de la UE.

Enguany s’espera superar les més de 100 accions que van tenir lloc en 27 països en 2019, incloent protestes, marxes i llocs d’informació, xerrades i tallers o accions d’incidència política.Publicacions Relacionades
 10/02/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!