Fita històrica del pacifisme: Ja tenim aquí el Tractat per a la Prohibició de les Armes Nuclears!

Fita històrica del pacifisme: Ja tenim aquí el Tractat per a la Prohibició de les Armes Nuclears!

El gran moment finalment ha arribat: el Tractat de l’ONU sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPNW) acaba d’assolir les 50 ratificacions necessàries per a la seva entrada en vigor!

Aquest passat 24 d’octubre, Hondures va ratificar el Tractat, només un dia després que Jamaica i Nauru presentessin les seves ratificacions, el que va suposar una fita històrica per al moviment pacifista de tot el món. En 90 dies, el 22 de gener de 2021, el Tractat entrarà en vigor i es convertirà en llei internacional vinculant.

Poc més de 75 anys després del llançament de les primeres bombes atòmiques de la història, a Hiroshima i Nagasaki, i gràcies a la feina constant de la campanya internacional ICAN (Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears), per la què va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2017; la comunitat mundial s’ha unit per posar en vigor una prohibició a través del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, com a membre actiu d’ICAN, celebra aquest gran pas cap a un món lliure de l’amenaça de les armes nuclears. Al seu torn, des del Centre Delàs, s’insta al Govern espanyol de coalició a complir amb el seu compromís de signar el tractat i així contribuir a la pau mundial amb una veritable mesura de construcció de pau com és donar passos cap a l’eliminació de l’amenaça nuclear:

“Reiterem l’alegria i la importància de l’entrada en vigor d’aquest Tractat, tot i que cal treballar perquè el signin i ratifiquin els estats nuclearment armats. I celebrem aquesta fita històrica del pacifisme, com a membres de la campanya ICAN a l’Estat, però al mateix temps continuem exigint al Govern espanyol que signi i ratifiqui aquest Tractat, i alhora demani el mateix als estats socis de la Unió Europea ja que aquesta és l’única postura coherent i assenyada respecte a l’amenaça de l’arma que posa en perill la supervivència humana en el planeta”.

Llegeix el comunicat complet aquí.Publicacions Relacionades
 26/10/2020

Linia de recerca :
Jornada: “Banca Armada i finances ètiques: la (des)inversió com a arma per una economia per la pau” amb Carlos Taibo i Jordi Calvo a València