Investigadors, acadèmics, organitzacions i centres de recerca demanen que les empreses militars i de seguretat israelianes no puguin accedir a fons europeus

Investigadors, acadèmics, organitzacions i centres de recerca demanen que les empreses militars i de seguretat israelianes no puguin accedir a fons europeus

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i els seus membres s’han adherit a la petició del European Coordination Of Committees And Associations For Palestine per a demanar que empreses militars i de seguretat israelianes que desenvolupen armament i tecnologies que utilitzen a Gaza com a “camp de proves”, no siguin receptores de fons dels Programes de Recerca Europeus. Investigadors i organitzacions signen aquesta carta que han fet arribar a l’Alta Representant d’Afers Exteriors i Seguretat de la Unió Europea, Federica Mogherini, i al Comissari Europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.

“Ara la frontera entre Gaza i Israel està calmada, mentre l’exèrcit israelià restringeix les ordres de foc obert per disparar els manifestants durant el festival de música d’Eurovision a Tel Aviv. La Gran Marxa del Retorn és probablement ja oblidada, encara que va continuar cada divendres i l’exèrcit israelià va continuar disparant fins fa unes setmanes. Informes de l’ONU i de diverses organitzacions de drets humans clarament mostren que l’ús desproporcionat de força escapa qualsevol argument que l’exèrcit israelià està actuant en defensa pròpia.

La nostra indignació moral és encara major perquè ens adonem que mantenint Gaza com a “camp de proves” és altament profitós per la indústria armamentista i de seguretat israeliana. Alguns d’aquestes empreses d’alta tecnologia i els seus col·laboradors acadèmics estan rebent beques dels Programes de Marc europeus per Recerca i Desenvolupament Tecnològic, per tant fent Europa i els contribuents europeus potencialment còmplices del negoci lucratiu basat en el patiment humà. Ens sentim obligats a apuntar a la Unió Europea i la Comissió Europea que aquestes pràctiques comprometen els valors que arropa Europa.

Per aquest motiu, ens unim a sindicats de comerç europeu, Amnistia Internacional, el Youth of Gaza i molts ciutadans d’Europa per demanar que no es permeti l’accés a Programes de Recerca Europeus, per part de projectes militars i de doble ús israelians”.

Llegeix aquí la carta completa en castellà i en anglès.

Si ets investigador o membre d’una organització o centre de recerca , signa la petició aquí.Publicacions Relacionades
 30/05/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!