Israel, ahir víctimes avui botxins

Israel, ahir víctimes avui botxins

Publicat a Directa

El poble jueu ha estat perseguit per raons religioses i ètniques, sotmès a l’extermini pel feixisme, i avui, paradoxalment, practica l’exclusió i la neteja ètnica dels palestins. De víctimes han passat a botxins.

L’estat d’Israel ha tingut l’habilitat d’anar falsejant la seva història. Així ha anat transmetent un discurs en el que han prevalgut les mentides o les mitges veritats, per tal de crear una corrent d’opinió favorable a les polítiques que practica. Per exemple, pocs saben que Israel es va fundar el 1948 després d’expulsar del seu territori a 800.000 palestins, una neteja ètnica que es va saldar amb un miler de morts. D’aquests fets neixen els camps de refugiats palestins. Per exemple, la Gasa actual neix com un camp de refugiats, com ho són els camps de Síria, Jordània, Egipte i Líban on malviuen cinc milions palestins.

Una segona qüestió important és sobre l’herència semita dels jueus. Els jueus que viuen avui a Israel són, en la seva immensa majoria, fills de la diàspora començada fa 2500 anys i arribats des de tots els racons del planeta. Per tant atribuir-los arrels semítiques, és un tant arriscat, lingüístiques si, però racials de cap manera. En canvi, els palestins d’avui, a més d’ésser de llengua semítica, són descendents directes dels semites que no van marxar, i mai s’han bellugat de les terres de Palestina i l’únic que van sofrir és la colonització àrab.

Israel es presenta com un país agredit. I certament ho ha estat, però no es diu mai que de víctimes han passat a agressors dels palestins d’avui. Així Israel ha ocupat territoris a Cisjordània on ha situat a 300.000 colons, enderrocant cases i expulsant els seus habitants, expulsions que avui continuen a Jerusalem de l’est. També s’ha apropiat de les aigües subterrànies; o esquartera el territori mitjançant un mur per protegir les seves colònies, impedint la comunicació entre les comunitats palestines; a la franja de Gasa, on viuen un milió i sis-centes mil persones, manté un setge il•legal per terra, mar i aire, contrari al dret internacional, on s’impedeix l’entrada de menjar i medicaments.

Moltes d’aquestes qüestions són suficients per afirmar que a Israel existeix una segregació dels palestins; que Israel actua amb impunitat sense que la Comunitat Internacional faci res per evitar-ho; ara ha atacat en aigües internacionals vaixells que portaven ajut humanitari a Gaza i han matat nou ciutadans europeus. Mentre Europa i la Comunitat Internacional callen, convertint-se en còmplices dels crims contra l’humanitat que Israel comet a Palestina.

El poble jueu ha estat perseguit per raons religioses i ètniques, sotmès a l’extermini pel feixisme, i avui, paradoxalment, practica l’exclusió i la neteja ètnica dels palestins. De víctimes han passat a botxins.Publicacions Relacionades
 22/07/2010


Linia de recerca :
Ja pots matricular-te a la pròxima edició de l'Escola Pacifista que tindrà lloc a Catalunya els mesos de març i abril de 2024