Ja està disponible online el nou Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament

Ja està disponible online el nou Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament

Després de prop de 20 anys d’investigació i activisme per la pau i el desarmament, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau publica  en línia el seu Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament, per tal d’ampliar el debat sobre el militarisme, l’armamentisme i el pacifisme i la noviolència., i de crear discurs i marcs teòrics en aquests àmbits.

El diccionari online parteix de la versió en paper del Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament publicat el 2015 per l’editorial Icària, una publicació col·alborativa coordinada per Jordi Calvo i Alejandro Pozo, amb la revisió de Blanca Camps-Febrer.

La versió web del diccionari reuneix actualment més de 100 entrades per a analitzar la guerra, la pau i el desarmament i ha comptat amb la participació de més de 20 persones investigadores procedents de diferents àmbits. L’elecció de les entrades realitzades respon a l’experiència i coneixement de les persones que formen part del Centre Delàs, col·laboradores i investigadores; a l’especificitat d’estudi del Centre Delàs i al caràcter d’actualitat d’algunes d’elles.

Aquest nou recurs pretén millorar l’accessibilitat i la capacitat de divulgació del diccionari, així com permetre successives ampliacions de conceptes i temàtiques. No pretén ser més que una aportació als estudis i al treball per la pau, conflictes armats i desarmament, amb enfocament acadèmic, rigorós, respectuós i honest amb els valors de la cultura de pau que mou els membres del Centre Delàs i els seus col·laboradors que són la raó de ser de l’entitat.

El diccionari en línia amplia els blocs temàtics del llibre en paper a un total de 10, amb la introducció de les temàtiques “Gènere i seguretat” i “Polítiques locals de seguretat” que seran progressivament ampliades:

  • Doctrina i polítiques de defensa i seguretat
  • Organismes de Defensa i Seguretat
  • Armament
  • El negoci de les armes
  • Forces Armades i grups armats
  • L’ús de les armes
  • Control d’armes i desarmament
  • El treball per la pau
  • Gènere i seguretat
  • Polítiques locals de seguretat

El Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament compta amb un cercador inicial de paraules amb un índex alfabètic. Un índex per temàtiques i un altre alfabètic i una pàgina amb les investigadores que han participat en el projecte i els seus CVs, així com les entrades de les que són autores. A cada entrada es pot consultar; la persona autora, la bibliografia i al final de l’entrada s’inclouen alguns enllaços per saber més.

Es pot consultar el Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament online en castellà i en català. Pròximament disponible també la en anglès.

La versió en paper del Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament , es pot adquirir a llibreries i en la pàgina web d’Icària: http://www.icariaeditorial.com/libros.php?id=1556

Aquest ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.Publicacions Relacionades
 26/09/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!