“Obrim fronteres a la gent, tanquem-les a les armes”: el 29 i 30 de juny València acull les Jornades del Centre Delàs en el marc de les accions de la Caravana Obrim Fronteres 2023

“Obrim fronteres a la gent, tanquem-les a les armes”: el 29 i 30 de juny València acull les Jornades del Centre Delàs en el marc de les accions de la Caravana Obrim Fronteres 2023

Aprofitant el pas de la Caravana Obrim Fronteres per València i Sagunt, el Centre Delàs se suma a les activitats de sensibilització i mobilització amb unes jornades sobre la guerra de fronteres i l’enviament d’armes des de ports espanyols, denunciant que es doni port segur a qui transporta armes (vaixells saudites que carreguen armes atraquen habitualment a Sagunt), mentre no s’ofereix port segur sinó que es militaritzen les fronteres, vulnerant els drets de persones migrants i de les qui fugen, precisament, de les guerres que alimenten les armes europees.

La primera activitat de les jornades “Obrim fronteres a la gent, tanquem-les a les armes. Contra la guerra de fronteres i l’enviament d’armes a ports valencians” tindrà lloc el dijous 29 de juny a les 18:30h al Moll de Malilla del Parc Central de València, i serà un Diàleg sobre Guerra de Fronteres amb Gabriela Sánchez (Desalambre, elDiario.es) i Lucila Rodríguez-Alarcón (porCausa), moderat pel coordinador del Centre Delàs, Jordi Calvo.

La segona part d’aquestes jornades tindrà lloc el divendres 30 de juny a les 10:00 a L’Octubre Centre de Cultura Contemporània serà la taula rodona ‘Made In Spain: Exportem armes, alcem murs’ que acollirà la presentació del nou informe del Centre Delàs sobre comerç d’armes des de ports espanyols, i que comptarà amb un dels seus autors, Luis Arbide (La Guerra Empieza Aquí). Li acompanyaran a la taula Carlos Pérez Barranco (Antimilitaristes-MOC), que explicarà les accions de protesta dutes a terme al port de Sagunt davant l’arribada de vaixells de la naviera saudita Bahri; Ángela Nzambi (CEAR PV), que desgranarà les violències a les fronteres que impacten en els drets, vides i cossos de les persones en moviment; i Eduardo Aragón (membre dels Centre Delàs i la campanya Banca Armada), que presentarà una recerca recent que analitza el finançament de la indústria militar i fronterera per part de les entitats financeres. Moderarà la taula Àngela Pedraza, membre de Caravana Abriendo Fronteras PV.

Programa complet:

Dijous 29 de juny
18:30h · Moll de Malilla · Parc Central (València)

Diàleg Guerra de Fronteres
Gabriela Sánchez (Desalambre) i Lucila Rodríguez-Alarcón (porCausa)
Modera: Jordi Calvo (Centre Delàs)
20:00h · Marxa al CIE

Divendres 30 de juny
10:00 · L’Octubre CCC · c/ de Sant Ferran, 12 (València)

Taula redona: Made In Spain: Exportem armes, alcem murs
Ponents:
Luis Arbide – La Guerra Empieza Aquí
Carlos Pérez Barranco – Antimilitaristes-MOC
Ángela Nzambi – CEAR PV
Eduardo Aragón – Centre Delàs; Banca Armada
Modera: Àngela Pedraza – Caravana Abriendo Fronteras PV

Organitza: Centre Delàs
En col·laboració amb: Caravana Abriendo Fronteras / Jarit / CEAR PV     
Amb el suport de: Ajuntament de València (Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració) / Diputació de València

La Caravana Obrim Fronteres 2023:

Després del seu pas per Melilla i Màlaga, la Caravana Obrint Fronteres 2023 iniciarà la seva tercera etapa i recorrerà alguns punts del País Valencià, com ja va fer a l’estiu del 2020. La Caravana es trobarà i recolzarà la lluita del col·lectiu CIEs NO València que, des de fa gairebé 13 anys, es concentra cada mes sense faltar a la porta del CIE de Zapadores per exigir el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i la fi de les deportacions.

Al port de Sagunt, una de les principals escales de la naviliera Bahri juntament amb el port de Gènova, denunciarà el comerç d’armes i la vulneració del Tractat de Comerç d’Armes que impedeix vendre armament a països involucrats en possibles crims de guerra com és el cas d’Aràbia Saudita, que des del 2015 fa la guerra al poble iemenita. També denunciarà la banca armada que finança la militarització i la guerra de fronteres a la Mediterrània com el Banco Santander i BBVA.

Per finalitzar la ruta la Caravana Obrint Fronteres es desplaçarà “d’un port de guerra a un port de pau” com és el de Borriana, un port solidari per als vaixells de rescat de la Mediterrània on aquests poden realitzar les tasques de manteniment, proveïment i espera entre missió i missió.

Per saber més sobre la Caravana i les seves accions, visita la seva web aquí.Publicacions Relacionades
 14/06/2023

Linia de recerca : ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!