La campanya Desmilitaritzem l’Educació engega una iniciativa per desaprendre la guerra a través dels llibres de text

La campanya Desmilitaritzem l’Educació engega una iniciativa per desaprendre la guerra a través dels llibres de text

“Des de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació, moviment que reuneix més de 60 entitats del món educatiu, sindical, veïnal i social valencià, creiem que l’educació per a la pau és educar per a desaprendre les guerres i tot tipus de violències. No obstant açò, la representació d’ambdues es dóna cada vegada en més mitjans, entre ells els llibres de text. A través d’ells, es transmeten discursos i imatges que preparen les nostres ments per a la normalització de les violències. Sobretot, de la violència cultural, aquella que pretén, la destrucció, la negació i ocultament de la diversitat. Aquella que educa per a la desconfiança i por enfront del que és diferent i que, legitima les violències directes (agressions, guerres, violència de gènere, etc.); i les violències estructurals (comerç desigual, la fam, la misèria, el colonialisme)”.

És per això que Desmilitaritzem l’Educació ha engegat una Campanya contra el militarisme que es cola en els llibres de text per aportar a desaprendre les guerres i les violències amb la col·laboració del professorat, impulsant la detecció de continguts que normalitzen, banalitzen o representen una apologia del militarisme en els llibres de text. La campanya ofereix una fitxa per a la recollida i sistematització d’aquests “textos, imatges, cites i comentaris que trobes en els llibres de text d’inicial, primària, secundària i batxillerat que representen una apologia, una banalització o una normalització de la violència i el militarisme”, que seran estudiats i denunciats a les editorials corresponents per a que ho tinguin en compte de cara a les pròximes edicions.

La campanya també proposa a les educadores i educadors que difonguin els continguts detectats a través de fotografies a les xarxes socials amb l’etiqueta #DesaprendreLaGuerra.

Pots descarregar la fitxa aquí.Publicacions Relacionades
 11/04/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!