La Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears ICAN, Premi Nobel de la Pau 2017

La Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears ICAN, Premi Nobel de la Pau 2017

La Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN, per les seves sigles en anglès), ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017. Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, com a membres d’aquesta campanya internacional, celebrem aquest reconeixement a la tasca i esforç dutes a terme durant aquests anys per un món lliure d’armes nuclears i les seves conseqüències.

ICAN treballa des de la seva seu a Ginebra (Suïssa) per a l’elaboració d’un tractat que prohibeixi l’ús de les armes nuclears a nivell internacional i que sigui ratificat pels governs dels diferents països del món, fita que aquest darrer mes ja ha assolit amb l’aprovació del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears que va iniciar el seu període de signatures a l’Assemblea de les Nacions Unides que va tenir lloc a Nova York el passat 20 de setembre d’aquest mateix any.

El reconeixement del Premi Nobel de la Pau arriba doncs en un context de celebració d’èxits dins el recorregut de la campanya internacional, però també en un context d’escalada de tensions entre els Estats Units i Corea del Nord, amb una cada cop més latent amenaça nuclear al món, que fa que la tasca d’aquesta campanya sigui especialment important en el moment actual.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau és una de les tres entitats espanyoles que formen part de les 468 entitats de 101 països integrants de la campanya internacional, juntament amb la Fundació per la Pau (Fundipau) i l’Associació de Medicina Espanyola per la Prevenció de la Guerra Nuclear (SMA).Publicacions Relacionades
 06/10/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!