La campanya Banca Armada llança una nova app per conèixer la nostra petjada en armes

La campanya Banca Armada llança una nova app per conèixer la nostra petjada en armes

Segons la recerca duta a terme des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, els bancs espanyols van invertir 11.969 milions d’euros en la indústria armamentística entre 2014 i 2019. A més, tal i com va explicar Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs i expert en finançament de les armes, en la presentació de la nova eina de la campanya Banca Armada, moltes d’aquestes inversions acaben finançant la venda d’armament a països en situació de conflicte armat o amb vulneracions de drets humans.

La presentació va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània Octubre a València, des d’on es va retransmetre en directe, i va comptar amb la participació de Juana García, membre de la Junta Directiva de SETEM CV; Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs; Edu Aragón, tècnic i investigador del Centre Delàs; i Maria Fraile, tècnica de la Fundació Novessendes. El motiu de l’acte era la presentació pública de la nova eina que han elaborat Setem PV i Novessendes, junt al Centre Delàs, que en format app permet conèixer la petjada en armes que generen els nostres diners i estalvis a través de les entitats financeres que financen la indústria militar, és a dir, les entitats que formen la Banca Armada.

Sota el lema Saps quina és la teva petjada en armes? l’aplicació té una fi didàctica i sensibilitzadora per tal que, tal com explica Jordi Calvo, “qualsevol persona que tingui compte corrent o algun altre producte en un banc, pugui conèixer si aquest inverteix els diners que gestiona a la indústria armamentística”.

Pots descobrir en tansols 4 clicades la teva petjada en armes aquí.Publicacions Relacionades
 05/02/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!