La plataforma Desmilitaritzem l’Educació de Lleida celebra una roda de premsa per demanar que l’avinguda de l’exèrcit esdevingui l’avinguda Arcadi Oliveres

La plataforma Desmilitaritzem l’Educació de Lleida celebra una roda de premsa per demanar que l’avinguda de l’exèrcit esdevingui l’avinguda Arcadi Oliveres

El passat 29 d’abril, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació Lleida, va realitzar una roda de premsa en el marc de la campanya Dies d’Acció Global per la reducció de la despesa militar (GDAMS) i a una setmana de la celebració, en format virtual, de la Fira de Formació i Ocupació de Lleida.

A la roda de premsa es van tractar diversos punts. Per una banda, es va denunciar la despesa militar que l’any 2020 va assolir  prop de 2 bilions de dòlars, fet que la campanya ha criticat, especialment en el context de pandèmia, i amb la consegüent crisi sanitària i econòmica en la qual es troba tot el món.

Per altra banda, els membres de la plataforma van celebrar el fet que a la Fira de Formació i Ocupació de Lleida no hi participés l’exèrcit, tal i com va informar la Regidoria d’Educació de la Paeria. Aquest es considera un èxit tot i que van apuntar que cal seguir atentes en relació amb aquesta qüestió de cara a d’altres edicions.

A més, es va informar sobre la campanya Centres Educatius Objectors, iniciada a partir del DENIP d’aquest 2021, que busca impulsar alternatives als cossos policials armats que entren a les escoles i instituts. La plataforma va animar els centres educatius a adherir-s’hi.

Finalment, la plataforma de Lleida va presentar una iniciativa de canvi de nom de l’avinguda on es va celebrar la roda de premsa, avinguda de l’Exèrcit, pel d’avinguda Arcadi Oliveres.

En aquest moment, la Plataforma Lleida Social, la Coordinadora d’ONG’s, la CUP Lleida i el Grup de Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida donen suport a la proposta que en breu serà portada a la Paeria de Lleida. La plataforma continua recollint suports d’entitats i persones individuals per la proposta. Podeu signar-la aquí.Publicacions Relacionades
 04/05/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!