La segona edició de l’Escola Pacifista tanca després de sis trobades de formació i debat amb més d’un centenar de participants

La segona edició de l’Escola Pacifista tanca després de sis trobades de formació i debat amb més d’un centenar de participants

Més d’un centenar de persones han participat del cicle formatiu del Centre Delàs sobre activisme i recerca per la pau, en què investigadores i col·laboradores de l’entitat expertes en diverses temàtiques han dinamitzat tallers, conferències i debats on s’han exposat les darreres novetats, tendències i reflexions en les diferents línies de recerca en les que treballen.

Donostia, Barcelona, Granada, La Vall d’Uixó, València i Sant Cugat del Vallès són les ciutats que han acollit els diferents blocs de l’Escola que han comptat també amb la participació d’expertes i activistes d’entitats de pau d’arreu de l’Estat espanyol, així com d’entitats ecologistes, antiracistes i per la defensa dels DDHH de les persones migrades, refugiades i desplaçades per la força.

Unes paraules dedicades al company, mestre, referent i amic Arcadi Oliveres van obrir la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs, que enguany arrencava a Donostia amb un acte en homenatge a Arcadi i una conferència sobre el pacifisme i l’antimilitarisme des dels moviments socials i els reptes en un marc de polarització i militarització globals.

Les temàtiques que s’han treballat han anat des dels moviments socials per la pau i la desmilitarització, les perspectives actuals en el treball per la pau, les eines d’anàlisi de conflictes i pau, l’educació i consciència per la pau i la noviolència, la vinculació local-global en la construcció de pau i fins a una sessió enfocada a com ser activista per la pau en temps de guerra.

Enguany hem pogut aprendre de l’experiència de més d’una vintena d’expertes i activistes de diferents entitats amb les quals col·labora el Centre Delàs: Luis Arbide (LGEA, Ongi Etorri Errefuxiatuak), Sabino Ormazabal, Diego Checa (IPAZ-UGR), Raul Martinez Alvarez (Irungo Harrera Sarea), l’activista Ina Robles, Javier Raboso (Greenpeace), José Ángel Ruiz Jimenez (IPAZ), Jorge Guardiola (Universidad de Granada), Santiago Álvarez (Fuhem), Ana Barrero (AIPAZ), María Oianguren (Gernika Gogoratuz), Esther Paulo (Novessendes), José Antonio Bautista (Porcausa), el periodista i activista social David Fernández, Cristina Ramón (CVONGD), Majo Siscar (periodista), Enrique Quintanilla (Desarma Madrid), Luisa Reilly (CIES No), Quique Sánchez (GCOMS), Lorena Ruiz-Huerta (Greenpeace), Luis Arbide (La Guerra Empieza Aquí), Carlos Barranco (MOC València, Desmilitaritzem l’Educació), Josep Mayoral (Xarxa d’Alcaldes per la Pau), César Jaramillo (INEW) i Jessica Sotodosos (Unipau).

L’Escola Pacifista és possible gràcies a la feina i expertesa de les seves membres investigadores i col·laboradores que un any més han dinamitzat les conferències, debats i tallers celebrats: Iñaki Otamendi, Ainhoa Ruiz Benedicto, Adrián Caballero, Jordi Calvo, Maria de Lluc Bagur, Anna Montull, Pere Brunet, Chloé Meulewaeter, Albert Orta, Alejandro Pozo, Maria Fraile, Camino Simarro, Davi Montesinos, Teresa de Fortuny, Tica Font, Nora Miralles i Pere Ortega.

L’èxit de les dues edicions celebrades encoratgen el Centre Delàs per a la consolidació de l’Escola Pacifista com a un cicle formatiu regular anual, així que ja s’està planejant la seva tercera edició que tindrà lloc a principis de l’any vinent. Molt aviat podreu consultar-ne els primers detalls.



Publicacions Relacionades
 15/06/2022

Linia de recerca :
Presentació i col·loqui “Qui arma a Israel? Qui finança el genocidi? Analitzem el paper de l’estat, empreses d’armes i bancs un any després de l’inici de l’actual ofensiva israeliana sobre Gaza”