Les entitats de pau catalanes homenatjarem Arcadi Oliveres en un Memorial a Barcelona el pròxim 10 de novembre

Les entitats de pau catalanes homenatjarem Arcadi Oliveres en un Memorial a Barcelona el pròxim 10 de novembre

Justícia i Pau, la Universitat Internacional de la Pau, Fundipau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, organitzen un acte en record i homenatge a l’estimat Arcadi Oliveres, un referent, amic, mestre i company de lluita per la pau, que va estar molt implicat en totes quatre entitats.

La repercussió i influència del discurs d’Arcadi Oliveres ha estat fonamental perquè la cultura de pau, la defensa dels drets humans, la justícia global i la solidaritat, s’hagin estès per tot Catalunya. Perquè avui siguin valors reconeguts i presents en la societat catalana, i perquè el moviment per la pau i la justícia global a Catalunya tingui la força que té a casa nostra. 

El passat 6 d’abril ens va deixar l’Arcadi, sent un exemple fins a l’últim dia, de valentia i esperança per una vida i un món millor. Ens va deixar una vida plena de compromís amb els drets de totes les persones, especialment de les més excloses; d’esperança amb la idea que entre totes som capaces de canviar el món, de capgirar les desigualtats i de construir societats pacífiques, desarmades i justes; d’estima cap totes aquelles persones que formaven part de la seva vida. Ens va deixar un exemple que continuarem. Perquè som arcadistes. I com a tal, les seves companyes i deixebles de lluita per la pau volem retre-li un homenatge conjunt per agrair de nou que hagi estat en les nostres vides i per recordar la seva tasca i paraules de la mà de familiars, amigues i companyes activistes.

La Fabra i Coats de Barcelona serà l’espai que acollirà l’acte la tarda del pròxim dimecres 10 de novembre. El memorial és obert a tots els públics i vol ser un espai de trobada de totes aquelles persones vinculades al moviment per la pau i la justícia global de casa nostra i de totes aquelles persones que tenien estima per l’Arcadi, per retre-li un sentit homenatge i recordar la seva persona. Familiars, amics i companys del moviment per la pau de l’Arcadi, dedicaran unes paraules pel seu record i ens aproparan a la seva vida, tasca i persona.

Tot i que l’acte és obert a tots els públics, per motius d’aforament, cal fer una inscripció prèvia aquí.

Dia i hora: dimecres 10 de novembre a les 18:30h

Lloc: Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20, 08030 Barcelona)

Organitzen: Justícia i Pau, la Universitat Internacional de la Pau, Fundipau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Programa del Memorial:

  • Benvinguda i conductora de l’acte: Montse Santolino
  • Presentació del Memorial a càrrec de: Justícia i Pau, Universitat Internacional per la Pau, FundiPau, Centre Delàs d’Estudis per la Pau
  • Vídeo recordatori de l’Arcadi Oliveres
  • Vídeos d’amics internacionals de l’Arcadi: Chico Withaker, Colin Archer i Adolfo Pérez Esquivel
  • Intervencions a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, Gemma Xarles i Iolanda Fresnillo
  • Actuació musical de: Ricart Renart i Alzy Kim (Col·lectiu Amics de la música antiga de Sant Cugat)


Publicacions Relacionades
 22/10/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!