Les mentides de l’Estat d’Israel

Les mentides de l’Estat d’Israel

Publicat a Directa

No s’entén com el nostre Govern català ens enganyi convidant a falses pacifistes israelianes com la Noa a la Diada del 11-S quan havia justificat els atacs de l’exèrcit israelià a Gaza el passat gener. Com tampoc s’entén, que els Governs català i espanyol es neguin a aplicar sancions econòmiques o posar fi a la venda d’armes a Israel.

Israel ha forjat la seva història com a Estat a través d’un munt de mentides. La història oficial de l’estat d’Israel està falsejada des del seu naixement el 1948. Pocs recorden que Israel neix després d’una neteja ètnica: l’expulsió de 800.000 palestins de les seves terres, amb 530 pobles arrasats i milers de persones executades. Però no hi va haver prou, ja que després Israel ha anat conquerint per la força de les armes Jerusalem i nous territoris palestins. És mentida que els israelians convertissin un desert en un jardí, Palestina sempre ha estat una terra fèrtil rica en regadius i cultius. I quan es parla de semites només es pensa en el poble jueu, quan els jueus residents actuals tots són descendents en un 98% de la diàspora; i en canvi no es considera als palestins que sempre han residit en aquelles terres com els autèntics semites. Així, l’antisemitisme s’associa només amb als jueus, però mai pel practicat contra els palestins.

Aquestes mentides han estat possibles construir-les per la complicitat europea i occidental davant les barbaritats comeses contra el poble jueu al llarg de segles. És la mala consciència dels crims comesos contra el poble jueu, quan els vàrem condemnar a viure en guetos; després la persecució i expulsió de molts països, fins arribar a l’hecatombe i holocaust de més de sis milions de jueus perpetrada pel nazisme durant la II Guerra Mundial.

Ara observem els territoris palestins. Avui Cisjordània està ocupada per l’exèrcit, dividida per un mur que serpenteja el territori per separar els palestins de les colònies il·legals israelianes; ple de controls militars que impedeixen la lliure circulació de persones i el desenvolupament; i on 500.000 colons israelians ocupen les millors terres, i on encara els palestins continuen sent expulsats de les seves cases. Desprès està Gaza, una franja de terra desèrtica convertida en un enorme camp de refugiats palestins de les guerres anteriors, on malviuen un milió i mig de persones, privades de llum, medicaments i menjar per part de l’exèrcit d’Israel, que manté el territori bloquejat com si fos un enorme camp de concentració.

Aleshores no s’entén com el nostre Govern català ens enganyi convidant a falses pacifistes israelianes com la Noa a la Diada del 11-S quan havia justificat els atacs de l’exèrcit israelià a Gaza el passat gener. Com tampoc s’entén, que els Governs català i espanyol es neguin a aplicar sancions econòmiques o posar fi a la venda d’armes a Israel.Publicacions Relacionades
 29/10/2009


Linia de recerca :
Ja pots matricular-te a la pròxima edició de l'Escola Pacifista que tindrà lloc a Catalunya els mesos de març i abril de 2024