Els Dies d’Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar (GDAMS) 2018 tindran lloc del 14 d’abril al 3 de maig

Els Dies d’Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar (GDAMS) 2018 tindran lloc del 14 d’abril al 3 de maig

Sota el lema: “Reduir el 10% dels actius militars ajudarà a salvar el nostre planeta. Prendre acció!”, organitzacions de tot el món denunciaran les polítiques de promoció de la despesa militar

Des de 2011, el International Peace Bureau (IPB) organitza els Dies d’Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar (GDAMS) cada mes d’abril, coincidint amb la publicació de les xifres sobre la despesa militar mundial anual l’Institut Internacional d’Estocolm de Recerca per a la Pau (SIPRI). El Centre Delàs d’Estudis per la Pau promou les accions per a la reducció de la despesa militar a Catalunya i en tot l’Estat espanyol i coordina la campanya a nivell mundial des de la seu descentralitzada de l’IPB que acull el Centre a Barcelona.

Durant els GDAMS participen persones i organitzacions d’arreu en accions de col·laboració per centrar l’atenció pública, política i dels mitjans de comunicació, sobre la despesa militar i la necessitat d’invertir en noves prioritats per a la construcció d’una cultura de pau. Les línies de treball són: el desarmament, la prevenció, resolució de conflictes i la seguretat humana, desenvolupament sostenible i la lluita contra la pobresa; polítiques mediambientals en contra del canvi climàtic i de la pèrdua de la biodiversitat; la justícia social i el benestar, els drets humans, la igualtat de gènere i la creació d’ocupació sostenible.

La campanya internacional contra la despesa militar (GCOMS), demana el màxim suport dels diferents països en la mobilització per aconseguir veritables canvis en les polítiques que promouen la despesa militar mundial. A la pàgina de la campanya es pot consultar la llista d’accions actualitzada per dates i països.

Enguany també s’està promovent una declaració científica internacional sobre la necessitat de reduir la despesa militar per fer front a l’efecte del canvi climàtic a tot el món. El text complet de la declaració en espanyol es pot llegir i descarregar aquí.

Per adherir-se a la campanya us podeu posar en contacte escrivint a coordination.gcoms@ipb.org.Publicacions Relacionades
 23/03/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!