Llums i ombres al Brasil

Llums i ombres al Brasil

Les llums, les quals comentàvem en el butlletí anterior, són l’èxit del programa de bescanvi d’armes de foc, assumit pel govern de Lula. Les ombres són el resultat del referèndum realitzat aquest mes d’octubre. Davant la pregunta: “El comerç d’armes de foc i munició ha de ser prohibit al Brasil?”, el 64,82 % dels brasilers s’ha pronunciat a favor de mantenir el lliure comerç d’armes de foc.


Segurament, són moltes i complexes les raons que han impulsat bona part de la població al vot afirmatiu. Segons el diari digital La Insígnia (www.lainsignia.org) “l’opinió popular va canviar en només vint dies; a la ràdio i la televisió es van enfrontar dos fronts parlamentaris, el Brasil sense Armes i el del Dret a La Legítima Defensa”. La derrota va posar fi a les il·lusions del moviment que buscava ampliar el desarmament de la població per evitar morts per conflictes personals, accidents i suïcidis, a més d’estancar una font d’armament per a la delinqüència. Al Brasil prop de 40.000 persones moren cada any per ferides de bala.

Com informa La Insígnia, el temor dels activistes del desarmament és que el triomf en el referèndum estimuli els defensors de polítiques conservadores i autoritàries de seguretat.Publicacions Relacionades
 06/12/2005

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!