Membres del Centre Delàs comparteixen experiències i estratègies de construcció de pau a la Youth Conference de l’IPB a Berlin

Membres del Centre Delàs comparteixen experiències i estratègies de construcció de pau a la Youth Conference de l’IPB a Berlin

El moviment internacional de pau pel futur es va trobar el cap de setmana de les accions globals de Fridays for Future i el Dia Internacional de la Pau de l’ONU, en la Youth Conference de l’International Peace Bureau (IPB), per debatre la transformació de la nostra societat cap a la pau, la sostenibilitat i la justícia.

La IPB-ITUC World Youth Summit va tenir lloc entre els dies 20 i 22 de setembre de 2019 a la Technical University de Berlin, i va comptar amb la participació de diferents membres del Centre Delàs que van ser convidats a formar part de la trobada. Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs i de la campanya global GCOMS, i vicepresident del IPB, va ser participar en la taula rodona “Com trasformem les nostres societats”; Chloé Meulewaeter, investigadora del Centre Delàs, va ser convidada a participar el debat “Transforma -#ChangeTheRules- com de fonamental i com d’urgent necessitem un canvi”; i Edgard Vega, investigador del Centre Delàs, va participar en una de les sessions sobre la despesa militar.

Més de 100 participants de 28 països  -principalment estudiants universitaris- van participar en la conferència “Transforma! #ChangeTheRules – Transicions justes cap a la pau, la justícia social i la sostenibilitat ambiental” que va organitzar l’IPB, la IPB Youth Network i la Trade Union Confederation (ITUC) per intercanviar experiències, coneixements i perspectives en el camí cap a un futur millor. El programa va incloure ponents de diferents àmbits i va oferir un espai extens a l’educació no formal i al foment de sinergies. Els resultats, idees per fer passos concrets cap a transformació, identificació d’obstacles, objectius per ser assolits; de les sessions d’educació no formal van ser recollides i es van compartir en el plenari final.

Podeu consultar aquí els resultats de les sessions així com les recomanacions sorgides.Publicacions Relacionades
 03/10/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!