“No doni el seu suport a construir una Europa potència militar mundial”, carta oberta als membres de la Comissió de Defensa del Parlament Europeu

“No doni el seu suport a construir una Europa potència militar mundial”, carta oberta als membres de la Comissió de Defensa del Parlament Europeu
https://www.centredelas.org/wp-content/uploads/2019/10/FondoEuropeoDefensa_ESP.pdf

El Centre Delàs ha enviat una comunicació als europarlamentaris que conformen la Comissió de Defensa del Parlament Europeu perquè durant la campanya electoral es comprometin a no donar suport a algunes mesures que s’estan posant en marxa a la Unió Europea que pretenen impulsar el camp de la defensa. El document demana el compromís polític dels europarlamentaris en relació a quatre punts principals.

Primer, el de no impulsar una defensa europea i el seu pressupost associat. Els nous pressupostos de la UE 2021-2027 contemplen la creació del Fons Europeu de Defensa amb un pressupost de 13.000 milions d’euros. “En els últims 10 anys els ciutadans de la UE hem vist com es retallava en sanitat, educació o prestacions socials. El que necessitem és que es reverteixin aquestes polítiques i no impulsar polítiques militaristes”.

El text demana el compromís de no donar suport al Programa Europeu de Desenvolupament Conjunt de Capacitats en Defensa (EDIDP), que té com a finalitat ajudar als Estats membres en l’adquisició conjunta de material militar.

“En el 2027 el pressupost de la UE destinat a a el desenvolupament de defensa i seguretat serà superior als fons destinats a reduir la pobresa, la corrupció, el mal govern o a promoure els drets humans i la pau”.

El tercer punt de la carta oberta enviada als membres de la Comissió de Defensa és el de no donar suport al Programa Europeu d’Investigació en Defensa (EDRP), que té com a objectiu incentivar a través la recerca nous projectes de material de defensa, tecnologies innovadores en matèria de defensa i seguretat.

Finalment, es demana que no es doni suport a la creació d’un nou exèrcit europeu. El Consell Europeu en el 2017 i 2018 va adoptar la creació de la Capacitat Militar de Planificació i Execució (MPCC en anglès), amb el que estableix una estructura militar de comandament i control l’objectiu del qual seran les missions no executives com la formació de soldades en tercers països, però també la de dur a terme missions militars en l’exterior, que ja ha estat dotada amb 2.500 militars.

Europa ja és una potència mundial econòmica, ara li demanem que no doni seu suport a construir una Europa potencia militar mundial. Nosaltres creiem en la diplomàcia, en els mecanismes com el diàleg i la negociació per a afrontar els reptes mundials i no volem que en el nostre nom o amb l’excusa de defensar els drets humans o els drets de les dones s’utilitzin les armes per a enderrocar governs o accedir als recursos naturals”, conclou la petició.

Llegeix la carta completa en castellà i en anglès.Publicacions Relacionades
 20/05/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!