Petició d’accions per denunciar les inversions en armes a la junta d’accionistes 2018 del Banc Santander

Petició d’accions per denunciar les inversions en armes a la junta d’accionistes 2018 del Banc Santander

Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participarem a la junta general d’accionistes del Banc Santander el proper 23 de març de 2018, per denunciar les seves polítiques d’inversions en empreses d’armament.

El Banc Santander, del 2011 al 2016, va finançar 1.518. 304.347,54 € d’empreses d’armament com ara Maxam, Indra o Thales.

Durant l’any passat, es va intentar posar de relleu la coresponsabilitat de l’entitat en els dramàtiques conseqüències dels més de 30 conflictes armats i tensions que ocorren al voltant del món. Els activistes de la Campanya Banca Armada van destacar el pervers negoci que estan fent els empreses d’armament que s’estan beneficiant per partida doble de l’actual drama dels refugiats. D’una banda, fabriquen i venen les armes que alimenten conflictes armats i tensions de tot arreu; i d’altra banda, veuen equips de seguretat i control fronterer per evitar l’entrada dels refugiats a la UE, personis que fugen dels mateixos conflictes que ells estan alimentant.

El nostre objectiu és explicar davant els accionistes de l’entitat financera i els mitjans de comunicació algunes de les conseqüències que impliquen les seves inversions a la indústria d’armament i contribuir a la conscienciació de tota la societat. Si com a accionista del Banc Santander no aproves la seva política d’inversions en la indústria armamentista, pots cedir-nos les teves accions perquè intervinguem també en el teu nom.

Per cedir-nos el teu vot, ens has de reenviar la delegació de vot signada, que hauràs rebut del banc amb la carta de convocatòria a la junta, però sense omplir el nom de la persona que hi anirà.

En el cas de no haver rebut la convocatòria a la junta d’accionistes, es pot demanar en qualsevol sucursal del Banc Santander o per correu electrònic a junta.accionistas@gruposantander.com

Un cop signada, ha d’enviar la delegació de vot per correu postal abans del dimecres 14/03/2018 a l’adreça següent:

SETEM Catalunya – C/Bisbe Laguarda, 4 – 08001 Barcelona

info@bancaarmada.org

Per a qualsevol dubte, pots escriure a delegacio-vots@bancaarmada.org o trucar al 93 441 53 35.

#NoBancaArmadaPublicacions Relacionades
 21/02/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!