Petició d’accions per denunciar les inversions en armes a la junta d’accionistes 2019 de BBVA

Petició d’accions per denunciar les inversions en armes a la junta d’accionistes 2019 de BBVA

Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participarem a la junta general d’accionistes de BBVA el proper 15 de març de 2019, per denunciar les seves polítiques d’inversions en empreses d’armament.

El BBVA, de 2013 a 2018, ha finançat 2.678.932.564 d’euros en empreses d’armament com ara AECOM, Airbus o Boeing. AECOM forma part del grup d’empreses que dirigeix els laboratoris de proves d’armes nuclears als Estats Units i té un paper imprescindible en els plans de modernització de l’arsenal d’armes nuclears d’aquest país.

A la junta d’accionistes de l’any passat, Maria de Lluc Begur va destacar que del 2011 al 2017 el BBVA va finançar 2.996 milions d’euros a empreses que fabriquen míssils, explosius, armes lleugeres, bales, helicòpters militars, avions de combat, electrònica militar i armes nuclears, entre d’altres. Es tracta d’empreses com ara Indra, Airbus o Leonardo, que exporten armes a l’Orient Mitjà i al Nord d’Àfrica, i contribueixen a escalar la violència dels conflictes armats d’aquests territoris.

La indústria militar i de seguretat europea es beneficia dels 60 milions de desplaçaments forçats que hi ha al món, venent equips de seguretat i de control de fronteres per evitar l’entrada dels qui fugen de la guerra i busquen asil als territoris de la Unió Europea. És el cas d’Indra, l’empresa espanyola de tecnologia militar a qui el BBVA ha destinat 7.684.541 d’euros en fons d’inversió, accions i bons del 2013 al 2018.

El nostre objectiu és explicar davant els accionistes de l’entitat financera i els mitjans de comunicació algunes de les conseqüències que impliquen les seves inversions a la indústria d’armament i contribuir a la conscienciació de tota la societat. Si com a accionista de BBVA no aproves la seva política d’inversions en la indústria armamentista, pots cedir-nos les teves accions perquè intervinguem també en el teu nom.

Per cedir-nos el teu vot, ens has d’enviar la delegació de vot original signada el 05/03/2019 com a data límit.

El targetó de delegació de vot signat l’hauràs d’enviar sense omplir el nom de la persona que hi assistirà, ja que encara s’ha de confirmar els membres de la campanya Banca Armada que seran presents a cadascuna de les juntes d’accionistes. 

L’hauràs d’enviar per correu postal a l’adreça següent: SETEM Catalunya – c/ Bisbe Laguarda 4-6 08001 Barcelona

info@bancaarmada.org

Per a qualsevol dubte, pots escriure a delegacio-vots@bancaarmada.org o trucar al 93 441 53 35.

#NoBancaArmadaPublicacions Relacionades
 06/03/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!