Protesta contra la suspensió de les investigacions sobre corrupció que impliquen BAE.

Protesta contra la suspensió de les investigacions sobre corrupció que impliquen BAE.

El 14 de desembre de 2006 les autoritats britàniques van anunciar l’aturada de les investigacions sobre corrupció que impliquen BAE Systems Plca Aràbia Saudita. Les investigacions van començar fa dos anys basant-se en al·legacions segons les quals BAE va subornar funcionaris saudites per tal de guanyar un contracte de defensa.

La consideració que aquestes investigacions podrien danyar les bones relacions del Regne Unit amb Aràbia Saudita és un dels principals motius d’aquesta decisió.

La Campanya contra el Comerç d’Armes (CAAT, per les seves sigles en anglès) i el Corner House han presentat davant dels tribunals britànics una demanda contra l’Oficina contra el Frau (Serious Fraud Office), el fiscal general i el primer ministre Tony Blair amb relació a la seva decisió d’aturar les investigacions sobre BAE.

Segons els demandants, la suspensió de les investigacions suposa una violació de la Convenció contra la Corrupció de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. Aquesta diu clarament en el seu article 5è que les consideracions d’interès nacional o els possibles efectes sobre les relacions amb un altre estat no poden influir en la investigació i persecució de la corrupcióPublicacions Relacionades
 04/02/2007

Linia de recerca :
Jornada: “Banca Armada i finances ètiques: la (des)inversió com a arma per una economia per la pau” amb Carlos Taibo i Jordi Calvo a València