Publiquem el “Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament”

Publiquem el “Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament”

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha elaborat aquest diccionari, en el qual s’analitzen (des d’un punt de vista crític) alguns dels principals elements que en l’actualitat expliquen els conflictes armats, la pau i la seguretat mundials. L’objectiu d’aquesta publicació és realitzar una contribució rigurosa i honesta als estudis de pau i seguretat, aportant una visió compromesa amb la cultura de pau.

La raó d’aquest diccionari és incorporar tan en l’àmbit acadèmic i d’investigació com en l’educació formal i informal un document de consulta i reflexió sobre la violència armada i les alternatives que poden existir des d’una cultura de pau. De la mateixa manera, aquest diccionari pretén ser una eina que millori i augmenti l’impacte de la societat civil i els moviments socials que treballen per la pau en qualsevol de les seves vessants. A més, també aspira a ser un document de referència pel sector periodístic.

El “Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament” és una obra col·lectiva del Centre Delàs, que sorgeix com a resultat de la feina que des de 1999 realitza l’entitat, en relació a l’estudi del militarisme, l’economia de la defensa, l’armamentisme i les alternatives existents des de la cultura de pau, la no-violència i el desarmament.

En Jordi Calvo Rufanges i l’Alejandro Pozo Marín són investigadors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i professors de conflictes armats, pau, seguretat i economia de la defensa en diverses universitats.

La Blanca Camps-Febrer ha realitzat la revisió i la redacció de la publicació.

Participen com a autores de les entrades al llibre la Marta Alemany, la Gemma Amorós, la María de Lluc Bagur, en Xavier Bohigas, en Jordi Calvo Rufanges, la Blanca Camps-Febrer, la Tica Font, la Teresa de Fortuny, en José Luis Gordillo, l’Enric Luján, l’Eduardo Melero, en Xema Moya, l’Albert Orta, en Pere Ortega, l’Alejandro Pozo Marín, l’Abel Riu, l’Ainhoa Ruiz i la Camino Simarro.

“Diccionario de la guerra, la paz y el desarme: 100 entradas para analizar los conflictos armados, la paz y la seguridad”.
Jordi Calvo Rufanges i Alejandro Pozo Marín (coordinadors)
Icaria Editorial (2015).

Ja disponible al web d’Icaria EditorialPublicacions Relacionades
 16/10/2015

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!