SIPRI publica les dades actualitzades sobre la despesa militar mundial

SIPRI publica les dades actualitzades sobre la despesa militar mundial

Dins el marc del GDAMS, iniciativa dins la campanya GCOMS, avui dilluns 24 d’abril l’Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) – amb el qual col·labora el Centre Delàs d’Estudis per la Pau – publica les seves dades sobre despesa militar mundial actualitzades per al 2016, acompanyades d’informació completa sobre les tendències mundials, regionals i nacionals en la despesa militar.

Segons el prestigiós centre de recerca, la despesa militar mundial al 2016 ha augmentat per segon any consecutiu un 0,4% en termes reals, i ara s’estima al voltant de 1686 mil milions de dòlars. Al seu torn, els 10 països que més han gastat en el sector militar i de defensa al 2016 són: 1. Estats Units (petit increment des de 2015); 2. Xina (augment significatiu); 3. Rússia (augment moderat) 4. Aràbia Saudita (disminució significativa); 5. L’Índia (augment significatiu); 6. França (aproximadament cap canvi); 7. Regne Unit (aproximadament cap canvi.); 8. Japó (petit augment); 9. Alemanya (petit augment); 10. Corea del Sud (petit augment).

A nivell regional, algunes dades destacables són Europa Occidental i el seu augment de la despesa per segon any consecutiu, amb una important pujada a Itàlia. Fort augment també a Europa Central i Oriental a causa de les preocupacions sobre Rússia. A Àsia i Oceania la despesa militar segueix augmentant, especialment a l’Àsia Central i Sud (Índia) i Sudest Asiàtic (Vietnam). Estats Units segueix encapçalant la llista, sent aquest any el primer des de 2010 que torna a incrementar la despesa militar, durant aquest període disminuit a causa de la crisi econòmica i de la retirada de tropes nord-americanes d’Afganistan i Iraq. Per contra, la regió d’Amèrica Central i Sudamèrica se situa a les antípodes, amb una tendència a la baixa de la despesa militar principalment a causa de la crisi econòmica que estan patint algunes de les seves economies emergents.

Més informació a: http://visuals.sipri.org/



Publicacions Relacionades
 28/04/2017

Linia de recerca :
Presentació i col·loqui “Qui arma a Israel? Qui finança el genocidi? Analitzem el paper de l’estat, empreses d’armes i bancs un any després de l’inici de l’actual ofensiva israeliana sobre Gaza”