Tanca el cicle de conferències sobre “Pacifismo para la construcción de un desarrollo sostenible” realitzat a Donosti, La Vall d’Uixó i Granada

Tanca el cicle de conferències sobre “Pacifismo para la construcción de un desarrollo sostenible” realitzat a Donosti, La Vall d’Uixó i Granada

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau va tancar a Granada el cicle de xerrades que volia posar en relació com el pacifisme, a través de l’ODS16, el d’eliminació de les violències, travessa amb diferents aspectes del desenvolupament sostenible.

D’aquesta manera a Donostia, de la mà de Sabino Ormazábal (periodista), Luis Arbide (La Guerra Empieza Aquí) y Ainhoa Ruiz (Centre Delàs) vam reflexionar sobre com el moviment pacifista realitza accions que tenen un impacte en múltiples aspectes que es relacionen amb altres Objetius del Desevolupament Sostenible. Per començar, com una societat civil crítica i organitzada pot incidir en canvis i en sensibilitzar sobre com podem actuar perquè el desenvolupament vagi lligat a la pau i al drets dels pobles.

A Granada, José Ángel Ruiz Jimenéz (IPAZ) i Alejandro Pozo (Centre Delàs), van continuar amb les reflexions sorgides a la trobada a Donostia però lligades a Afganistán, de manera que van analitzar conjuntament de quina manera la intervenció militar de 10 anys de durada ha erosionat estructures bàsiques i necessàries pel desenvolupament, degradant especialment l’ODS 5 sobre la igualtat de gènere, que s’ha degradat completament amb el talibans agafant de nou el poder.

Per últim, a la conferència de La Vall d’Uixó de la mà de Maria Oianguren (Gernika Gogoratuz) i Ana Barrero (AIPAZ), vam poder reflexionar sobre com l’ODS16, que fa referència a l’eliminació de totes les formes de violència, és necessari per aconseguir avançar en els altres ODS. Alhora que Maria va apuntar que la necessitat de construir espais de memòria perquè sense espais de construcció i col·laboració és impossible el desenvolupament col·lectiu i comunitari.

Les conferències es van emmarcar com una activitat més de l’Escola Pacifista del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que en aquesta edició ha aplegat a més de 160 persones inscrites. De les quals, al menys 90 van participar en les tres conferències per reflexionar sobre com el pacifisme contribueix al desenvolupament.

Es pot consultar un vídeo resum de les jornades aquí:Publicacions Relacionades
 01/06/2022

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!