Un acte del Centre Delàs al Congrés debat sobre la despesa militar i els Programes Especials d’Armament

Un acte del Centre Delàs al Congrés debat sobre la despesa militar i els Programes Especials d’Armament

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau va organitzar a Madrid un debat estratègic sobre la despesa militar i els Programes Especials d’Armament (PEA) amb representants dels grups polítics del Congrés i entitats que treballen en l’àmbit de l’economia solidària, la cooperació i l’activisme per la pau i els drets humans. L’acte va tenir lloc a la sala SERT de l’hemicicle el dijous 21 de setembre i va comptar amb la participació de representants dels grups parlamentaris, PP, Podemos, PSOE i Ciudadanos; i amb representants de Fuhem Ecosocial, CONGD, Mujeres de Negro, Asamblea Antimilitarista de Madrid-MOC i Utopía Contagiosa.

L’acte sota el títol de “Debat estratègic sobre despesa militar i PEA” va generar un debat participatiu a partir de la presentació de l’Informe 33 del Centre Delàs “La bombolla de la indústria militar a Espanya. Els Programes Espacials d’Armament” sobre l’opacitat en les dades oficials sobre exportacions i sobre indústria militar i de defensa; i l’Informe 32, de pròxima publicació, “Els despropòsits de la despesa militar. Anàlisi dels pressupostos de defensa de Espanya de 2017”.

El debat iniciat a partir de la presentació de les conclusions i dades més rellevants dels informes, va girar al voltant de qüestions com:

• L’opacitat en les dades oficials sobre exportacions i sobre indústria militar i de defensa

• La necessitat de realitzar una auditoria sobre els Programes Especials d’Armament per conèixer el seu cost real i el deute que han generat

• Criteris per abordar la despesa militar en els pressupostos de forma integral i rigorosa

• La necessària redistribució de les partides destinades a despesa militar cap a l’àmbit social, de cooperació, mediació de conflictes i construcció de pau.

En el marc de la jornada d’incidència política al Congrés dels Diputats, representants del Centre Delàs es van reunir amb diferents grups parlamentaris com PP, PSOE, Ciudadanos, Podemos i Euskal Herria Bildu.

La jornada s’emmarca dins la campanya Global sobre Despesa Militar – GCOMS (Global Campaign on Military Spending) de l’International Peace Bureau, que coordina el Centre Delàs a nivell internacional.Publicacions Relacionades
 25/09/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!