Una nova infografia del Centre Delàs identifica el Top 100 de les entitats financeres de la Banca Armada mundial

Una nova infografia del Centre Delàs identifica el Top 100 de les entitats financeres de la Banca Armada mundial

Un centenar de grans institucions financeres dels Estats Units i d’altres d’arreu del món, recollides en el Top 100 de la Banca Armada, han finançat o invertit entre els anys 2015 i 2019 més de 800 mil milions de dòlars en 38 empreses productores d’armes, entre les quals s’hi troben algunes de les principals empreses armamentistes del món, fabricants d’armament nuclear i d’altres armes controvertides. Entitats com Vanguard, BlackRock, Citigroup, Wells Fargo i JPMorgan, que també lideren els rànquings d’entitats financeres més contaminants del món, ocupen les primeres posicions del rànquing.

Empreses armamentistes que han venut armament a l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units, països implicats en la guerra del Iemen, han rebut finançament i inversions d’aquestes entitats financeres, tal com revela el darrer informe publicat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Finançament de les armes de la guerra del Iemen. Anàlisi del finançament de les empreses d’armes que han exportat a Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units (2015-2019).

El BBVA i el Banco Santander, ocupen respectivament les posicions 35 i 53 del llistat. Les entitats espanyoles han finançat més d’una quinzena d’empreses productores d’armes amb un total de 8.300 milions de dòlars (5.000 milions $ el BBVA i 3.200 milions el Banco Santander).Publicacions Relacionades
 14/05/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!