Presentació del llibre “La Guerra contra el Terror. 40 mitos entre la invasión y el abandono de Afganistán”amb Alejandro Pozo a Castelló

  8 febrer, 2022
 Lloc: Fórum Llibreria Babel (Carrer del Guitarrista Tàrrega, 20, 12003 Castelló de la Plana, Castelló)
 Organitza: Oxfam Intermon i Llibreria Babel
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim DIMARTS 8 de febrer es presenta el llibre “La Guerra contra el Terror. 40 mitos entre la invasión y el abandono de Afganistán” a càrrec d’Alejandro Pozo, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i autor del llibre. L’acte, coorganitzat per Oxfam Intermon i la Llibreria Babel, tindrà lloc al Fòrum de la Llibreria Babel a Castelló.

Sobre el llibre

Des dels terribles atemptats de l’11-S als EUA han abundat els estereotips, prejudicis i equívocs, i s’han perpetuat relats que no han ajudat a comprendre el terrorisme i saber com enfrontar-ho. Aquest llibre aborda 40 mites relacionats amb la Guerra contra el Terror, aprofundint en conceptes, contextos i actors clau per analitzar un fenomen que ha caracteritzat bona part de les relacions internacionals en aquestes dues dècades. La Guerra contra el Terror no conclou amb la sortida de les tropes estrangeres de l’Afganistan.Terrorisme i antiterrorisme s’han realimentat mútuament. El balanç de la Guerra contra el Terror ha estat desastrós, i ha fet d’una part del món un lloc pitjor per viure. Mai s’ha invertit més en seguretat i mai ens hem sentit més insegurs. Amb tot, les persones més perjudicades han estat les que han patit les dues violències.

La Guerra contra el Terror no és només objectable per la seva falta d’eficàcia o per alimentar l’amenaça que pretén combatre, encara que s’haurien de rendir comptes i no s’ha fet. La Guerra contra el Terror és condemnable, sobretot, per la seva insuportable inhumanitat, per subordinar la quantitat i qualitat de vida de comunitats senceres a l’interès propi, per fer-nos pitjors.

Sobre l’autor

Investigador sobre pau, conflictes armats, desarmament i acció humanitària. Doctor en pau i conflictes amb una tesi sobre les noves guerres i els seus factors globals. Ha treballat com a analista de conflictes armats i com a coordinador de projectes humanitaris, i ha realitzat anàlisis i investigacions sobre el terreny a diversos països en conflicte armat.És docent a diversos cursos i màsters sobre pau i conflictes armats.

Més sobre el llibre aquí.