Xerrada-debat “L’emergència climàtica i el militarisme”

  20 març, 2024
 Lloc: RAI - Recursos d'Animació Intercultural (c/ dels Carders, 12, principal, Ciutat Vella, Barcelona)
 Organitza: Ecoconcern, Centre Delàs d'Estudis per la Pau i RAI - Recursos d'Animació Intercultural
 Tipus d'esdeveniment:

Els darrers anys, en un entorn geopolític marcat per les guerres (les de Palestina i Ucraïna, entre moltes altres), per la carrera armamentista i per la previsió d’increment dels pressupostos militars, les empreses del negoci fòssil han aconseguit rècords de beneficis gràcies a la guerra. L’any 2022, als EUA, Exxon va tenir beneficis per valor de gairebé 17.600 milions d’euros, i Chevron per més de 10.000. A Europa, els beneficis de Shell van ser de més de 17.000 milions d’euros, mentre que els de TotalEnergies van ascendir gairebé als 6.000 milions d’euros.

No hi haurà descarbonització sense desmilitarització. Aquesta premissa és el punt de partida del debat que proposem per tal de compartir una anàlisi crítica dels vincles que existeixen entre l’actual emergència climàtica i la deriva militarista i bel·licista. I és que el clima també es militaritza. El debat anirà a càrrec de Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas, investigadors del grup de recerca sobre militarisme i clima del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’acte tindrà lloc a la RAI – Recursos d’Animació Intercultural (c/ dels Carders, 12, principal, Ciutat Vella, Barcelona) a les 19h de dimecres 20 de març.