Presentació de la publicació: Una Unió militaritzada. Comprendre i afrontar la militarització de la Unió Europea

  30 juny, 2021
 Lloc: Zoom
 Organitza: Rosa-Luxemburg-Stiftung Brussels Office and the European Network Against Arms Trade (ENAAT)
 Tipus d'esdeveniment:

Com es prepara la Unió Europea per als reptes que es plantegen? Com afrontarà les crisis climàtiques, econòmiques i socials a què ens enfrontem? Quines mesures s’estan prenent per abordar les causes profundes d’aquestes crisis?

Les respostes a aquestes preguntes són vitals per a les persones que viuen dins i fora de la UE. De manera inquietant, la UE i els seus estats membres han pres mesures significatives en els darrers anys per desviar l’atenció i els recursos de les prioritats civils a les militars. Fa només un parell d’anys, les advertències sobre un complex militar-industrial de la UE semblaven descabellades; ara s’està convertint en una realitat de la qual la UE està cada vegada més orgullosa.

L’Oficina de Brussel·les Rosa-Luxemburg-Stiftung i la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes (ENAAT, per les seves sigles en anglès) presenten un informe que proporciona una introducció als discursos, les estructures i els actors que formen el nucli de la militarització de la UE. Aborda idees errònies habituals sobre els beneficis econòmics i polítics percebuts d’una cooperació militar més estreta, per què aquest canvi de paradigma està amenaçant la pau i la seguretat de les persones a tot el món i quines alternatives existeixen.

Agenda

Presentació de l’informe Una Unió militaritzada – entendre i afrontar la militarització d’Europa amb els autors Laëtitia Sédou i Bram Vranken.

Col·loqui amb

  • Özlem Demirel, Membre del Parlament Europeu i vicepresident del subcomitè de Seguretat i Defensa, die LINKE
  • Laëtitia Sédou, de European Network Against Arms Trade (ENAAT)
  • Bram Vranken, investigador i activista a Vredesactie i membre de ENAAT ‘EU Programme’ Steering Group

Modera Axel Ruppert, de la Rosa-Luxemburg-Stiftung Brussels Office

L’acte tindrà lloc en anglès amb traducció a i de l’alemany

Persona de contacte: Axel Ruppert, Project Manager
axel.ruppert@rosalux.org


  Document: A militarised Union
  Més informació aquí