“A qui beneficia la crisi de refugiats? El paper de la indústria militar” – Xavier Bohigas i Teresa de Fortuny – Barcelona

  11 desembre, 2017
 Lloc: Ateneu La Torna de Gràcia (c/ Sant Pere Màrtir, 37)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Ateneu La Torna.
 Tipus d'esdeveniment:

El dilluns 11 de desembre tindrà lloc a l’Ateneu La Torna de Gràcia la xerrada-debat “A qui beneficia la crisi dels refugiats? El paper de la indústria de defensa” a càrrec de Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas, investigadors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. La xerrada, emmarcada dins el cicle “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, girarà al voltant del paper que juga la indústria armamentística i les exportacionms d’armes en els conflictes i tensions arreu dels quals fugen milers de persones cada any. 

Dia i hora: Dijous 11 de desembre de 2017 a les 19.30 hores.

Lloc: Ateneu La Torna de Gràcia (c/ Sant Pere Màrtir, 37).

Ponents: Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas, investigadors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Ateneu La Torna.

Finança: Ajuntament de Barcelona.

Sobre el Cicle:

El Centre Delàs està duent a terme un cicle de conferències sota el títol “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, impartides per membres i investigadors del Delàs a diferents centres culturals i educatius del conjunt del territori català.

L’objectiu d’aquestes xerrades és traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d’armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d’una cultura de pau. Així mateix, també volem abordar el fenomen d’estratègia d'”Europa fortalesa” i la militarització de les fronteres a la regió del mediterrani.