Acte de presentació del llibre ‘Papers de Pau. Una recopilació del llegat pacifista d’Arcadi Oliveres’

  29 novembre, 2022
 Lloc: La Model de Barcelona
 Organitza: ICIP
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dimarts 29 de novembre a la tarda l’ICIP organitza un acte de presentació del llibre Papers de Pau, publicat aquesta tardor a la col·lecció “Clàssics de la Pau i la Noviolència” per l’ICIP i Angle Editorial.

Es tracta d’una recopilació de textos de l’economista i activista Arcadi Oliveres que evoquen el seu pensament pacifista i la seva ingent tasca divulgadora de la cultura de pau i la justícia social. L’obra ha estat editada per Jordi Algué i Mar Valldeoriola i conté 41 textos, alguns d’inèdits, del fons personal d’Oliveres i de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

La selecció dels escrits traça un camí que va de la denúncia de la guerra fins a la necessària cultura de pau, passant per totes les possibilitats de desarmament, els referents i les entitats de pau que treballen per la justícia global.

L’acte de presentació tindrà lloc a l’edifici de La Model de Barcelona, a una de les galeries, el dimarts 29 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda, i comptarà amb les intervencions dels editors del llibre i l’actuació musical d‘Albert Oliveres.

En l’acte també hi participarem les entitats en les quals va participar activament l’Arcadi al llarg dels seus anys d’activisme: Justícia i Pau, la Universitat Internacional per la Pau, FundiPau i el Centre Delàs. Gabriela Serra i Pere Ortega, membres del Centre Delàs, participaran en l’acte per compartir amb les amigues i companyes de lluita per la pau de l’Arcadi que ens hi trobarem, alguns dels molts records dels vincles de l’Arcadi amb el Centre.

Trobareu tota la informació de l’acte i del llibre a la web de l’ICIP: https://www.icip.cat/ca/event/presentacio-del-llibre-papers-de-pau/