“La seguretat no es neutral. La indústria armamentista un negoci sense control? Reptes de la pau i el desarmament”, xerrada de Jordi Calvo en el marc de la Caravana Obrim Fronteres 2020 a Burriana (Castelló)

  28 agost, 2020
 Lloc: Avinguda de la Mediterrània 70, Parc de l'antic camping de Burriana (Castelló)
 Organitza: Caravana Obrim Fronteres i Carovane Migranti
 Tipus d'esdeveniment:

Des de Caravana Obrim Fronteres i Carovane Migranti, covoquen la Caravana Obrint Fronteres 2020. La Caravana busca impulsar el canvi radical de les polítiques antimigrants de la Unió Europea i la regularització de totes les persones que viuen i treballen en condicions inhumanes a les nostres ciutats i al camp, i enguany el Centre Delàs ens sumem a la Caravana i participem de la denúncia.

Els dies de Caravana són el 27, 28, 29 i 30 d’agost. A València i a Bilbao els matins seran un moment per conèixer i debatre sobre experiències, lluites i propostes basant-se intervencions comuns via online; hi participaran persones amb perfils diferents, ja siguin testimonis, activistes o protagonistes de les experiències i lluites aquí a Europa, però també a Àfrica, Àsia i les Amèriques. El Centre Delàs d’Estudis per la Pau participarà en la Caravana a València, i en la jornada del 28 d’agost Jordi Calvo, investigador i coordinador del Centre, oferirà una xerrada en la què donarà una visió general de la indústria militar espanyola, i algunes de les seves empreses més destacades com és el cas d’Indra; i destacarà els vincles del comerç d’armes espanyoles que alimenten conflictes, amb especial atenció al cas del Iemen; la relació amb la despesa militar i la seva comparativa amb les despeses socials i sanitàries per fer front a l’actual crisi de la Covid-19; i finalment presentarà diferents alternatives i iniciatives impulsades des de la societat civil per fer front a l’armamentisme i el militarisme i aportar a la construcció de pau aquí i arreu. La xerrada tindrà lloc a les 16:30 hores a la zona de l’antic camping de Burriana (Castelló), i s’emmarca en la Taula Rodona “Ports de solidaritat i Ports de guerra”, en la qual també hi participaran companyes de la Caravana Obrim Fronteres de l’Estat espanyol per parlar sobre els “Ports de solidaritat” i les accions de denúncia de la Caravana.

Pots consultar el programa complet d’activitats i accions de la Caravana a València en aquest enllaç.

Per a saber més sobre la Caravana 2020 i inscriure’t, ves a la seva pàgina web.