Celebració del Dia Mundial del Refugi a Sant Cugat del Vallès amb el Cinefòrum “Commander Arian”

  20 juny, 2019
 Lloc: Celler Cooperatiu de Sant Cugat del Vallès (Carrer de Sant Medir, 24, 08173 Sant Cugat del Vallès)
 Organitza: Xarxa Solidària de Sant Cugat
 Tipus d'esdeveniment:

La Xarxa Solidària de Sant Cugat del Vallès, de la qual n’és membre actiu el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, vol unir-se a les més de 25 millons de persones que actualment es troben lluny de casa seva. Han hagut de fugir a causa de conflictes bèl·licsm fam o persecucions per raons d’ideoogia, gènere, ètnia, religió o identitat sexual.

Per això, les entitats de la Xarxa Solidària han organitzat el pròxim dijous 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, la projecció del documental “Comandant Arian. Una història de dones, guerra i llibertat”, al Celler Cooperatiu a les 20:30 hores. Maria de Lluc Bagur, investigadora del Centre Delàs, serà l’encarregada de presnetar aquest documental que acompanya un bataló de dones que volen alliberar la ciutat de Kobani del jou del Daesh per lliurar-los a les noves generacions una societat lliure i igualitària.

Dia i hora: dijous 20 de juny de 2019 a les 20:30 hores

Lloc: Celler Cooperatiu de Sant Cugat del Vallès (Carrer de Sant Medir, 24, 08173 Sant Cugat del Vallès)

Organitza: Xarxa Solidària de Sant Cugat

Sobre el documental:

“Una història de dones, guerra i llibertat dirigida per la cineasta Alba Sotorra. Es tracta d’un documental sobre l’emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria. La comandant Arian, de 30 anys d’edat, guia cap a Kobani a un batalló de dones amb la missió d’alliberar a la població que viu sota el jou de Daésh (ISIS). Després de l’esclat de la guerra de Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les YPJ: les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, qui sent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix ​​una d’aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Dáesh. Conforme les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones.