Cicle de Xerrades-debat “Militarització global de les fronteres i la securitització de la immigració” amb la projecció del documental ‘Colis suspect’

  7 juny, 2019
 Lloc:  La Xesca (Avinguda de Cerdanyola, 66 Sant Cugat del Vallès)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Durant l’any 2019 està tenint lloc el Cicle de Xerardes-debat “Militarització global de les fronteres i la securitització de la immigració. Un reflexió crítica des de la cultura de pau” que acull un cinefòrum amb la projecció del documental “Colis Suspect”. El documental presentat és el resultat audiovisual d’un treball d’investigació en el qual va participar activament el Centre Delàs en qualitat d’assessor, que pretén esbrinar què hi ha darrere l’Europa Fortalesa, posant el focus en les fronteres de la UE, on convergeixen les polítiques d’immigració i de seguretat.

L’objectiu és reflexionar conjuntament sobre les causes dels conflictes bèl·lics i desplaçaments forçats, i el rol del comerç d’armes i la militarització de les fronteres en les vulneracions de drets humans de les persones refugiades a la regió del mediterrani i en trànsit a Europa, reflexionant sobre les nostres responsabilitats en aquest entramat.

Aquí podeu veure el trailer de “Colis Suspect” i conèixer el projecte.

– 24/05/2019 (Molins de Rei) Amb la co-productora del documental, Marta Hernández, i el president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Pere Ortega.

– 14/06/2019 (Sant Cugat del Vallès) Amb la codirectora del documental, Sofia Català, la co-productora del documental, Marta Hernández, i el coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo.

– 22/06/2019 (Badalona) Amb la co-productora del documental, Marta Hernández, i el membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Xavi Mojal.

Amb el suport de: Àrea Metropolitana de Barcelona i Ajuntament de Barcelona