Cinefòrum pel Dia mundial de les persones refugiades

  19 juny, 2017
 Lloc: Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona) - Metro Drassanes L.3
 Organitza: Centre Delas d'Estudis per la Pau, Accem, ODG, Transforma FILMS y Barcelona Ciutat Refugi
 Tipus d'esdeveniment:

En el marc de la celebració del Dia Mundial de les persones refugiades, ACCEMl’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Barcelona Ciutat Refugi i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau han organitzat un Cinefòrum a Barcelona, per reflexionar sobre les causes dels desplaçaments forçats i la necessitat de garantir vies segures i el dret al refugi. Sota el nom “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de la pau”, el cinefòrum comptarà amb l’estrena del curtmetratge de ficció “At the Syrian Border” i amb les projeccions dels curts “Penélope“, “Nana” i “El Regreso“. Després del visionat dels curts tindrà lloc un col·loqui-debat que comptarà amb la participació del director i alguns dels actors de “At the Syrian Border”, un investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i un tècnic d’acollida d’Accem.

Dia i hora: Dilluns 19 de juny de 2017 a les 18:30h

Lloc: Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona) – Metro Drassanes L.3

Programa complet:

– Visionat curtmetratges: 

  • Penélope (Dir. Mabele Delgado): Curtmetratge d’animació – 3’

Sinopsis- Cada matí, Penélope comença a teixir un mantell, un que cada nit desfà. Així, dia rere dia mentre espera a Ulisses, no es deixa doblegar davant els pretendents que exigeixen la seva mà, que la forcen, que li imposen… Una situació cada cop més angoixant, amenaçadora i perillosa.

  • Nana (Dir. José Javier Rodríguez Melcón i Ignacio Monge Cortés) – Curtmetratge de ficció – 3:30’ 

Sinopsis: Amb el cant d’una senzilla nana, se’ns exposa el drama sagnant de les vies no segures d’arribada per costa de les persones que han d’abandonar els seus països.

Guanyador del Premi Goya 2006 al millor curt de ficció.

Sinopsis: Reflexió intimista sobre els sentiments contradictoris després d’haver obtingut la concessió d’asil. Aquests reflecteixen l’amargor d’una situació no escollida.

  • At the Syrian Border (Dir. Jordi Oriola) – Curtmetratge de ficció – 15’

Sinopsis: En David té un negoci basat en el transport. Ahmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l’Ahmed necessitarà prendre accions per a refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d’alguna manera, tindran un punt de connexió amb un desenllaç inesperat.

Col·loqui – debat i tancament de l’acte amb la participació de:

  • Jordi Oriola, director del curtmetratge, i actors de “At the Syrian Border”
  • Nora Miralles, investigadora del Centre Delàs d’Estudis per La Pau
  • Blanca Nayas, investigadora del Observatori del Deute en la Globalització
  • Tècnic d’Acollida d’Accem

Amb el suport de: