Conferència “Europa i Món Àrab front el gihadisme” i presentació del llibre del Centre Delàs “És una guerra? Gihadisme i terrorisme”

  27 febrer, 2019
 Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (carrer de Castellví, 8)
 Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

En el marc de les Jornades “Terrorismes del segle XXI” celebrades a Sant Cugat del Vallès el passat mes de setembre, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau organitza el pròxim dimecres 27 de febrer la conferència “Europa i Món Àrab enfront del gihadisme” que acollirà la presentació del darrer llibre publicat pel Centre Delàs “És una guerra? Gihadisme i terrorisme”, i que comptarà amb la participació d’experts i dels autors de la publicació. L’acte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat entre les 18:30 i les 20:30 hores, abordarà la resposta europea davant el gihadisme i els extremismes violents i els impactes d’aquest fenomen al Món Àrab. Per això, comptarem amb les veus de Gema Martín Muñoz, experta en Mòn Àrab i professora en Sociologia del Món Àrab i Islàmic, i de Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política de la UB i expert en conflictes. La presentació del llibre de la col·lecció Pau i Desarmament del Centre Delàs, “És una guerra? Gihadisme i terrorisme”, anirà a càrrec de Joaquim Lleixà, professor emèrit de ciència política de la UB i un dels coordinadors de la publicació. Pere Ortega, president del Centre Delàs i també coordinador del llibre, serà qui presentarà i moderarà l’acte.

El segon volum de la col·lecció pròpia del Centre Delàs, “És una guerra? Gihadisme i terrorisme”, és una publicació col·lectiva que vol contribuir des de la perspectiva de la cultura de pau, a obrir un camp de reflexió sobre aquesta nova forma de terrorisme que és el gihadisme. Es tracta de poder entendre el per què de la mundialització d’aquest fenomen. Obrir aquest camp de reflexió pot ser útil per entendre, no solament el fenomen de l’extremisme violent, sinó també per què el «terrorisme transnacional» és, avui, preocupació principal dels estats occidentals i figura de manera destacada com la primera amenaça en les seves estratègies de defensa nacional, tant dels Estats Units, com de tots els seus aliats, entre ells, l’estat espanyol. Joaquim Lleixà i Pere Ortega, han estat els investigadors que han coordinat aquesta publicació que compta amb la participació de Pere Brunet, José Luis Gordillo i Xavier Mojal, tots ells investogadors del Centre.

L’acte, que és obert a tots els públics tot i que es recomana fer una inscripció prèvia, compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Dia i hora: dimecres 27 de febrer de 2019 de les 18:30 a les 20:30 hores

Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (carrer de Castellví, 8)

Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Amb el suport de: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Esdeveniment a Facebook en aquest enllaç.

Les inscripcions són obertes i es poden formalitzar en aquest enllaç.

Programa de l’acte:

Conferència “Europa i Món Àrab front al gihadisme”

– Gema Martín Muñoz, Professora de Sociologia del Món Àrab i Islàmic de la Universidad Autónoma de Madrid

– Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política de la UB i expert en conflictes

Presentació del llibre “És una guerra? Gihadisme i terrorisme”

– Joaquim Lleixà, profesror emèrit de ciència política de la UB i coordinador de la publicació

– Amb la participació dels autors de la publicació.

Modera: Pere Ortega, president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i coordinador de la publicació


  Esdeveniment a Facebook en aquest enllaç