Debat/Presentació “És possible una altra gestió de la seguretat?” amb Arcadi Oliveres, Sonia Andolz i Jordi Calvo

  30 gener, 2019
 Lloc: Espai Contrabandos (Carrer de la Junta de Comerç 20, Barcelona)
 Organitza: Centro Delàs de Estudios por la Paz y Universitat Internacional de la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dimecres 30 de gener tindrà lloc a Barcelona el debat “És possible una altra gestió de la seguretat?” que acollirà la presentació del llibre “Polítiques de seguretat per a la pau. Una altra seguretat és possible i necessària”, una publicació col·lectiva que explora les polítiques de seguretat tradicionals, de caràcter militarista, i reflexiona sobre possibles alternatives de pau i seguretat en l’àmbit global i local. El debat comptarà amb les veus de la professora i experta en Relacions Internacionals Sonia Andolz, l’economista i activista per la justícia social Arcadi Oliveres i l’investigador i coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo.

“Polítiques de seguretat per a la pau” és una publicació col·lectiva, realitzada per membres i col·laboradors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional per la Pau, que pretén contribuir des d’una anàlisi rigorosa i compromesa a la creació de noves narratives de seguretat. A través de divuit capítols es mostra una primera aproximació a visions crítiques amb les polítiques de seguretat  tradicionals, de caràcter militarista, que conformen la seguretat actualment hegemònica i es realitza una reflexió sobre possibles alternatives locals i globals de la seguretat. El llibre ha estat publicat per Icaria Editorial i pròximament estarà disponible en les seves versions en català i anglès al web del Centre Delàs.

Sonia Andolz és professora de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i ESADE, politòloga amb especialització en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona i menció en Estudis Internacionals i en l’àrea del Mediterrani per la mateixa universitat. Compta amb diversos post-graus i màsters i les seves línies d’investigació són els conflictes armats, els processos post-conflicte, el desarmament i la seguretat internacional, amb especial atenció a la zona del MENA i el Mediterrani.

Arcadi Oliveres és economista, doctor en Ciències Econòmiques i professor jubilat del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. És també president de la Universitat Internacional de la Pau i especialista en relacions Nord-Sud, deute extern i economia de la defensa.

Jordi Calvo és també economista, doctor en Pau, Conflictes i Desenvolupament i investigador sobre la cultura de pau, el desarmament i l’economia de defensa. És coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, vicepresident de la Junta del Internacional Peace Bureau (IPB) i professor de Relacions Internacionals, conflictes armats, economia de la defensa i cooperació (UJI, URL i UOC).

A més dels citats presentadors, la presentació comptarà també amb algunes de les autores del llibre, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Data i hora: dimecres 30 de gener de 2019 de les 18:30 a les 20:30 hores

Lloc: Espai Contrabandos (Carrer de la Junta de Comerç 20, Barcelona)

Organitzen: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Diputació de Barcelona