Diàleg “Guerra i Pau a les ciutats. Construir territoris desarmats, segurs i pacífics” a Sant Cugat del Vallès en la cloenda de la 2a Escola Pacifista

  10 juny, 2022
 Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (c/ de Castellví, 8)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim divendres 10 de juny tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès una nova trobada de la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs “Recerca i activisme local-global per evitar la guerra i construir pau”, que posarà fi a aquest cicle formatiu que va començar el mes de març a Donostia i que ha reunit activistes pacifistes de tot l’Estat espanyol al llarg de 5 sessions per al debat i l’aprenentatge sobre el pacifisme en temps de guerra que han inclòs conferències, tallers, docufòrums i presentacions de llibres.

Aquest sisè i últim mòdul del cicle formatiu en activisme pacifista ofereix el diàleg “Guerra i Pau a les ciutats. Construir territoris desarmats, segurs i pacífics” i es comptarà per al debat amb la participació d’expertes i activistes que treballen la construcció de pau a les ciutats i l’abordatge de les violències urbanes com ara Josep Mayoral, César Jaramillo o Tica Font. Aquesta taula de debat es complementarà amb unes paraules de la presidenta del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Nora Miralles, amb motiu de la cloenda de l’Escola Pacifista; i amb la intervenció de Pere Ortega, investigador expert en despesa militar i en construcció de pau a les ciutats, i de Gemma Aristoy, Regidora de ciutadania, salut i via pública de l’Ajuntament de Sant Cugat.

La sessió que ha estat coorganitzada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i la Diputació de Barcelona, tindrà lloc a partir de les 18:00 hores a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (c/ de Castellví, 8) i també en format virtual (a través de matrícula gratuïta a la sessió en aquest enllaç).

Programa de la sessió:

18:00h

Cloenda de la segona edició de l’Escola Pacifista 2022

Nora Miralles – Presidenta del Centre Delàs d’Estudis per la Pau

La importància de l’agenda de pau en la transformació de les ciutats

Pere Ortega – investigador expert en despesa militar i en construcció de pau a les ciutats

Gemma Aristoy – Regidora de ciutadania, salut i via pública de l’Ajuntament de Sant Cugat

18:30-19:30h

Diàleg: Construir territoris i ciutats desarmats, segurs i pacífics

Josep Mayoral – Exalcalde de Granollers

César Jaramillor – Director de Ploughshares, president de Control Arms i membre de la directiva d’INEW [Online]

Tica Font – Investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Dinamitza: Jessica Sotodosos periodista i col·laboradora de la Unipau

19:30-20:00h 

Debat i preguntes

Sobre l’Escola Pacifista:

El Centre Delàs engega els seu segon curs sobre activisme i recerca per la pau, en el què investigadores i col·laboradores de l’entitat expertes en diverses temàtiques exposaran les darreres novetats, tendències i reflexions en algunes de les línies en les que treballen. Enguany es proposa com a novetat la inclusió d’expertes d’algunes de les entitats amb les que el Centre hi col·labora. Enguany es proposa una fórmula híbrida en la que es combinaran presentacions i assistència presencials amb l’online.

Per a més informació i per consultar el programa complet ves a la pàgina de l’Escola Pacifista.