“Economia (de guerra)” a la Nit Temàtica de la Unipau – Pere Ortega i Arcadi Oliveres – Sant Cugat del Vallès

  23 novembre, 2018
 Lloc: Cal Temerari (Carrer de Sant Esteve, 8-12, 08173 Sant Cugat del Vallès)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Aquest divendres 23 de novembre tindrà lloc la Nit Temàtica de la Universitat Internacional de la Pau on es presentarà el llibre “Economia (de guerra)” amb el seu autor, Pere Ortega –President del Centre Delàs d’Estudis per la Pau–, i amb introducció a càrrec d’Arcadi Oliveres –President de la Unipau–.

Dia i hora: divendres 23 de novembre 19.30 hores

Lloc: Cal Temerari (Carrer de Sant Esteve, 8-12, 08173 Sant Cugat del Vallès)

Sobre el llibre:

La guerra comença en les nostres ments, en les pel·lícules que veiem, en les relacions socials que establim, en el sistema educatiu… Vivim en una societat que mercantilitza i converteix en negoci des de les relacions personals fins la guerra.

Aquest llibre parla del negoci que s’amaga darrere de la guerra, i es presenta com un recorregut per tots els engranatges que es mouen al voltant de l’economia militar, en definitiva de guerra. És un text que no enganya en les seves pretensions, doncs parteix d’un propòsit clar i precís: el rebuig al fet que els conflictes s’hagin de resoldre mitjançant l’ús de la força armada, quan els estats disposen de molts altres mitjans per afrontar, transformar o resoldre els conflictes humans.

Somiar a abolir la guerra no ha de ser una quimera, per aconseguir-ho, el millor camí és plantejar-se el desarmament i la reducció de la despesa militar fins a aconseguir que la preparació de la guerra no sigui un objectiu mercantil amb el qual lucrar-se. I així aconseguir acostar-nos a la pau i la justícia, que és, en definitiva, al que una política de seguretat hauria d’aspirar.

Sobre l’autor:

Pere Ortega és llicenciat en Història Contemporània i postgrau en Hisenda Pública per la Universitat de Barcelona; president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i professor del curs Conflictologia de la Universitat Oberta de Catalunya; president de la Federació d’ONG per la Pau fins 2013. Investigador i analista en temes de pau, noviolència, desarmament i conflictes. Blog: Crónicas Insumisas (Público)

Publicacions destacades: El Lobby de la industria militar española, 2015; Las violencias en América Latina, 2014;La societat noviolenta, 2012; Entre d’altres, coautor de: Diccionario de la guerra, la paz y el desarme, 2015; Filosofía y praxis de la paz, 2013; La OTAN una amenaza global, 2010; Desconstruir la guerra, 2008; El militarismo en España, 2007; Noviolencia y transformación social, 2005; El ciclo armamentista en España, 2000.

Línies d’investigació: despesa militar, pau i seguretat, indústria militar, armamentisme i militarisme, noviolència

L’entrada és lliure i oberta a tothom.

Per més informació: www.universitatdelapau.org


  Per més informació