“Educació per a la pau i per al desarmament nuclear”: Jornada de la Alianza para el Desarme Nuclear al Ateneo de Madrid

  23 maig, 2023
 Lloc: Ateneo de Madrid
 Organitza: Alianza por el Desarme Nuclear i Sección de Educación del Ateneo de Madrid
 Tipus d'esdeveniment:

Des de l’Alianza por el Desarme Nuclear hem organitzat, juntament amb la Secció d’Educació del Ateneo de Madrid, l’acte “Educació per a la pau i pel Desarmament Nuclear”, que tindrà lloc el proper dimarts 23 de maig, a les 19 hores, al saló Cátedra Mayor de la dita institució.

L’acte abordarà la importància del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN) davant l’amenaça nuclear a què ens enfrontem actualment i la necessària adhesió del Govern espanyol al mateix com a vies cap a l’abolició d’aquest tipus d’armament, les conseqüències són devastadores per a la vida i el planeta, i l’avenç en la construcció de la pau.

Programa:

Presentació i acollida – Jaime Ruiz, president de la Sección de Educación del Ateneo

“Construir una cultura de paz es urgente” – Federico Mayor Zaragoza, president de la Asociación CULTURA de PAZ.

“La amenaza nuclear en el contexto actual; más cerca que nunca de la medianoche” – Carlos Umaña, IPPNW, ICAN (Premi Nobel de la Pau 2017).

El Tratado sobre la prohibición de las armas nucleares: la ruta hacia la construcción de un mundo libre de armas nucleares – Tica Font, Centre Delás d’Estudis per la Pau

Presentació de la “ALIANZA POR EL DESARME NUCLEAR” – MARIBEL HERNÁNDEZ, Coordinadora de la ALIANZA POR EL DESARME NUCLEAR.
Presentació de: Laura Alonso – WILPF España; Ana Barrero – AIPAZ, Fundación Cultura de Paz; Albert Caramés – FundiPau; Enrique Quintanilla – Desarma Madrid, Ecologistas en Acción; Javi Raboso – Greenpeace; Eva Aneiros – MOC; Yolanda Juarros – Mujeres de Negro Madrid; María Oianguren – Gernika Gogoratuz; Juana Pérez – Pressenza; Enrique Sánchez – Centre Delás d’Estudis per la Pau.

¿Por qué es tan importante que España se adhiera al TPAN para conseguir una cultura de paz? – Carlos Umaña, ICAN, IPPNW

L´entrada és lliure fins a completar l´aforament, si bé es prega confirmar l´assistència enviant un correu electrònic a alianza@desarmenuclear.org.