El Centre Delàs al Congrés “Disarm! For a Climate of Peace”, de l’International Peace Bureau a Berlín

  1 octubre, 2016
 Lloc: Berlin
 Organitza: International Peace Bureau (IPB)
 Tipus d'esdeveniment:

Una delegació del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs va participar amb tallers i conferències al Congrés Mundial Disarm! For a Climate of Peace (Desarmament! Cap a la Construcció d’un clima de pau), organitzat per l’International Peace Bureau (IPB).

El Congrés celebrat del 30 de setembre al 3 d’octubre a la Universitat Tècnica de Berlín, tenia com a objectiu principal portar la problemàtica de la despesa militar en un debat públic més ampli sobre el futur de la humanitat i del planeta. A través dels diferents tallers i conferències, el Congrés cercava també enfortir la comunitat global d’activisme i la col·laboració per treballar per un món sense guerra.

Military Expenditure: The Beginning of War (Despesa militar: el començament de la guerra) és el nom del taller principal que el Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs ha preparat per al Congrés, on s’ha abordat la problemàtica de la despesa militar com a primer pas per fer la guerra i l’ús dels diners públics per a tal finalitat.

Tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre, de 16.30h a 18.30h.

Participants:

-Pere Ortega

-Ainoha Ruiz

-Michelle Van Demen.

No obstant això, els membres de la delegació també van participar com a conferenciants o moderadora a altres tallers i conferències:

Don’t Bank on the Bomb:                                                                      

Taller impulsat per la delegació alemanya de la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN) on es presenta l’Informe 28: Els bancs que inverteixen en armes i la campanya Banca Armada.

Dia i hora: dissabte 1 octubre, 16.30h-18.30h

Participants: Susi Snyder (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, PAX), Frederik Holz (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), Audrey Esnault (Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs)

The Military-Security-Industrial Complex (El Complex industrial-militar-seguretat):  

Taller organitzat pel Transnational Institute (TNI), on es tracta el tema de la seguretat nacional i la seva relació amb la indústria militar.

Dia i hora: dissabte 1 octubre, 16.30h-18.30h

Participants: Matthias Monroy (Burgerrechte & Polizei/CILIP), Jordi Calvo (Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs)

Finding European strategies to stop the arms trade (Descobrint les estratègies europees per aturar el comerç d’armes):        

Taula rodona impulsada per representants alemanys de la Xarxa Europea contra el Comerç d’Armes (ENAAT), on s’analitza la situació actual de les polítiques d’armes a nivell europeu, i es discuten les estratègies i accions per canviar-les.

Dia i hora: dissabte 1 octubre, 14.30h-16.00h

Participants: Adi Feller (Switzerland without an Army), Jordi Calvo (Centre Delàs), Jürgen Grässlin (DVG-VK), Anni Lahtienen (Committee of 100), Stephan Möhrle (Rüstungsinformationsburo)

Global Campaign on Military Spending (GCOMS) (Campanya Global Contra la Despesa Militar):                                            

Taula rodona organitzada per l’IPB, on s’exploren la història i les dimensions de la despesa militar actual.

Dia i hora: diumenge 2 octubre, 12.30h-14.00h

Participants: Philippines Aude Fleurant (SIPRI), Manas Chatterji (Binghamton University, USA & Network of European Peace Scientists), Corazon Fabros (Stop the War Campaign) // Moderador: Jordi Calvo (Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs)

Global Campaign on Military Spending (GCOMS) -the Future of the Campaign:

Taller organitzat per l’IPB i que consistirà en l’intercanvi d’idees per una millora de la coordinació de la campanya a nivell internacional.

Dia i hora: diumenge 2 octubre, 10.30h-12.00h

Participants: David Otieno (Campaigning in Africa),  Kenya Ross Gwyther (IPAN, campanya a Austràlia), Kevin Martin (Peace Action, USA) // Moderadora: Ainhoa Ruiz (Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs)

Less money for weapons, more funds for Peace Economics (Menys diners per armes, més fons per a l’Economia de Pau):   

Taller organitzat per la Xarxa Italiana pel Desarmament i la ENAAT, que pretén subratllar els problemes relacionats amb l’aument de les despeses militars per a l’adquisició d’armes.

Dia i hora: diumenge 2 octubre, 10.30h-12.00h

Participants: Jordi Calvo (Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs), Laetita Sedou (ENAAT), Francesco Vignarca (Rete Disarmo)

Per a saber-ne més, consulteu:

Annex d’activitats del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs al Congrés de l’IPB

Programa del Congrés de l’International Peace BureauPrograma del Congrés de l’International Peace Bureau