“El mur com eina de destrucció: la construcció de l’apartheid israelí i el seu negoci i expansió mundial” amb Ainhoa Ruiz al Curs de Conflictologia 2022 del Servei Civil Internacional

  22 novembre, 2022
 Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95, Bcn)
 Organitza: Servei Civil Internacional
 Tipus d'esdeveniment:

El Servei Civil Internacional organitza un any més el Curs de Conflictologia, que enguany constarà de 10 sessions entre el 15 i el 25 de novembre a Barcelona, i on es tractaran temàtiques relacionades amb el “El dret a la protesta davant de la crisi global i el gir autoritari actual”, com ara el marc legal de la protesta, el model policial, la militarització creixent i altres mesures autoritàries i mecanismes repressius com a resposta neoliberal a la crisi multidimensional global que vivim i a les protestes i moviments polítics que s’hi oposen.

Ainhoa Ruiz Benedicto, investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, hi participarà oferint una sessió on parlarà del mur com a eina de destrucció. De quina manera una eina com un mur, que associem a la protecció i a la vida, esdevé una eina de destrucció? La segregació espacial és una de les bases per a la construcció d’un règim d’apartheid. Així ho vam veure al cas de Sud-àfrica i és una eina clau en la construcció de l’Estat israelà. En la sessió, l’experta en militarització de fronteres, analitzarà el mur com a eina de violència i com a instrument per construir les bases geogràfiques d’un règim d’apartheid. Abordarà quin és l’estat de construcció de murs a Israel, paradigma d’Estat emmurallat al món, com es fa servir i quina construcció ideològica hi ha darrere basada en la securitització de la població palestina. I com aquest model d’apartheid s’ha convertit en una marca de negoci i com s’està exportant a tot el món en un marc generalitzat de militarització fronterera.

La sessió serà el dimarts 22 de novembre de 17 a 18:30 hores a La Vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95, Bcn) i cal inscripció prèvia.

Tota la informació i inscripcions a la web de l’SCI: https://www.scicat.org/noticies/conflictologia-dret-protesta-2022/