I Jornada de la Pau del Parlament de Catalunya

  30 gener, 2023
 Lloc: Parlament de Catalunya (Barcelona)
 Organitza: ICIP, LaFede.cat i Novact
 Tipus d'esdeveniment:

El 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), el Parlament de Catalunya acollirà la primera Jornada de la Pau organitzada per la cambra catalana amb la col·laboració de l’ICIP i Lafede.cat.

La jornada constarà de dues taules rodones. La primera, Alternatives de construcció de pau per a un canvi de paradigma: les aportacions de les organitzacions catalanes, reunirà cinc representants de l’eix de pau de Lafede.cat, entre les quals la investigadora membre del Centre Delàs, Tica Font, que compartirà taula amb Albert Caramés (Fundipau), Ana Vilellas (Escola de Cultura de Pau), Luca Gervasoni (NOVACT) i Pilar Font (Brigades Internacionals de Pau). Es parlarà dels reptes de construcció de pau en relació a l’evolució dels conflictes armats, la interrelació entre els conceptes de pau i seguretat; i es presentaran propostes per a una política pública catalana de pau.

La segona taula porta per nom La societat civil davant la guerra i els règims autoritaris: Ucraïna, Rússia i Bielorússia i comptarà amb la participació de les representants de les tres iniciatives guardonades amb el Premi Nobel de la Pau: Oleksandra Romantsova, directora executiva del Center for Civil Liberties (Ucraïna); Natallia Satsunkevich, membre de la Junta Interina del Centre de Drets Humans de Viasna (Bielorússia); i Alexander Cherkasov, president de la Junta del Centre de Drets Humans Memorial (Rússia).

Les jornades començaran a les 16h i estan obertes al públic. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia abans del 25 de gener al web del Parlament.