Jornades AIPAZ 2023: “Reptes de la Investigació per a la Pau”

  16 novembre, 2023
 Lloc: Sede de HEGOA (Bilbao)
 Organitza: AIPAZ
 Tipus d'esdeveniment:

AIPAZ organitza els propers dies 16 i 17 de novembre de 2023 les seves Jornades anuals que tindran lloc a Bilbao, sota el títol Reptes de la investigació per a la pau: drets, extremismes, guerres, capacitats humanes i intel·ligència artificial.

Sota el context de la celebració aquest any del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, aquestes jornades tenen com a objectiu reflexionar i analitzar de manera conjunta sobre els reptes actuals de la investigació per a la pau. Així com aportar nous enfocaments i respostes per a la construcció de la pau.

Tica Font i Pere Ortega, investigadors del Centre Delàs, participaran en la trobada que reunirà un any més activistes i expertes de l’àmbit de pau de tot l’Estat espanyol. Tica Font, a més, participarà com a ponent en la taula “Riscos i oportunitats de la intel·ligència artificial per a la pau i la seguretat” juntament amb Roger Campione i Francisco José Bariffi.

L’Associació Espanyola de Recerca per a la Pau (AIPAZ) es va constituir el 1997 amb l’objectiu d’analitzar la pau i els conflictes des d’una perspectiva multidisciplinària que abasta l’eliminació de les diferents formes de violència, la promoció de la justícia, la defensa dels drets humans, el desenvolupament sostenible, la cooperació i la transformació pacífica dels conflictes.

Podeu consultar el programa complet de la trobada aquí.