“La construcción de la paz desde la cooperación trasfronteriza” en el Ciclo de Diálogos Globales desde Extremadura

  3 juny, 2021
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Foro Mundial de Ciudades y Territorios de Paz México 2020-2021, AIPAZ, Demospaz, PNUD, AEXCID Cooperación Extremeña, amb el suport de la Junta de Extremadura.
 Tipus d'esdeveniment:

A les fronteres s’enfronten dos tipus de desafiaments: d’una banda, desafiaments globals, com la crisi climàtica, la contaminació, les tensions socials i polítiques o les pandèmies globals, però, d’altra banda, desafiaments locals, com la desigualtat de la renda, la gestió de diversitats culturals o religioses o la gestió de recursos naturals. Els problemes mundials no requereixen de visat per creuar fronteres, com vam veure també en el transcurs de la pandèmia de COVID-19.

L’objectiu de la cooperació transfronterera és millorar la vida quotidiana de les persones que formen part de les comunitats locals a banda i banda de les fronteres i que conviuen amb aquestes problemàtiques superant la seva situació perifèrica.

Així,el quart diàleg del Cicle Diálogos Globales desde Extremadura, “La construcción de la paz desde la cooperación trasfronteriza”, vol generar conversa al voltant de com la cooperació transfronterera pot proporcionar eines concretes, no només en terme de seguretat, de polítiques estatals, sinó també dels governs regionals i locals i dels actors locals de les comunitats . Les zones frontereres poden ser llocs d’oportunitats per al desenvolupament i la construcció de pau.

Tica Font, membre investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, participarà moderant aquest debat, que tindrà lloc el pròxim 3 de juny a les 17 hores.

L’acte s’emmarca en les activitats lligades al Foro Mundial de Ciudades y Territorios de Paz México 2020-2021, i està organitzat per AIPAZ, Demospaz, PNUD, AEXCID Cooperación Extremeña, amb el suport de la Junta de Extremadura.

Podeu consultar el programa complet i inscriure-us aquí.