«La noción de seguridad: tensiones y oportunidades», 3ª sessió del Cicle de Webinars “20 años de la Agenda Mujeres, Paz y Seguridad: balance y propuestas para una paz feminista”

  20 novembre, 2020
 Lloc: Zoom
 Organitza: WILPF España, Alianza por la Solidaridad, el Centre Delàs, CEIPAZ, Escola de Cultura de Pau, Fundació SIP, ICIP i Universidad de Málaga
 Tipus d'esdeveniment:

Aquest divendres 20 de novembre celebrarem l’últim webinar del cicle organitzat per WILPF-Espanya amb la col·laboració de l’ICIP, Aliança per la Solidaritat, CEIPAZ, Escola de Cultura de Pau, Universitat de Màlaga, Fundació SIP i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau per commemorar els 20 anys de la Resolució 1325 de Consell de Seguretat de l’ONU, que impulsa la participació de les dones en la construcció de pau.

En aquesta ocasió debatrem sobre el concepte de seguretat hegemònic (basat en la presència de militars o actors armats), que tan irrellevant s’ha mostrat quan un virus ha vingut a alterar les nostres vides i, també, la nostra seguretat. Davant d’aquest concepte, Carmen Magallón, presidenta d’honor de WILPF-Espanya i presidenta de la Fundació SIP, Nora Miralles, investigadora del Centre Delàs i membre de WILPF-Espanya, i Ana Velasco, de Women in International Security, a Mèxic, parlaran del concepte feminista de seguretat, basat en la protecció de drets, la satisfacció de necessitats i la posada en valor de les cures.

Com avançar cap a un canvi de paradigma de seguretat que impulsi l’agenda de dones i pau cap a una pau feminista? Aquesta gran pregunta serà el fil d’aquest últim webinar a què et pots inscriure aquí. T’esperem!

Més informació al web de WILPF-Espanya.