Taula Rodona i presentació de l’informe: “Violència, seguretat i construcció de pau a les ciutats”

  13 novembre, 2019
 Lloc: Seu de LaFede.cat (carrer Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dimecres 13 de novembre tindrà lloc la Taula Rodona “Seguretat, violències urbanes i pau a les ciutats” que acollirà la presentació de l’últim informe publicat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau “Violència, seguretat i construcció de pau a les ciutats” que aborda la construcció de pau a les ciutats per aportar propostes alternatives a l’actual model securitari. En l’acte, es presentaran les principals reflexions i conclusions recollides en l’informe de recent publicació, a partir de la qual generar un debat a partir de la participació de diferents actors i expertes que coneixen els impactes de les violències urbanes i són treballen per a abordar-les de forma que aporti a una construcció de pau a la ciutat.

Així, l’acte comptarà amb la participació de Tica Font, investigadora del Centre Delàs i autora de l’informe; Itziar González i Virós, arquitecta, urbanista i activista; i Rodrígo Martínez, membre del Sindicat de Llogateres de Barcelona. La taula la presentarà i moderarà el també autor de l’informe i president del Centre Delàs, Pere Ortega.

És a les ciutats on es concentra la major part de la ciutadania mundial, el 55%, i alhora, és l’espai on es dirimeixen la major part de conflictes. Els conflictes estan directament relacionats amb la mercantilització de la ciutat, la ciutat com a negoci; i la diversitat i pluralitat de les persones que conviuen en les conurbacions urbanes. És llavors la confrontació d’interessos i la diversitat social i cultural la que genera els conflictes, i el repte és com afrontar-los, aprendre a gestionar- los i transformar-los de manera positiva creant relacions de respecte mutu, de reciprocitat i de justícia mitjançant accions que no comportin violència. Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau s’ha volgut aportar a la transformació dels conflictes a les ciutats i la construcció de pau, des d’un abordatge de la seguretat desmilitaritzada i que posa al centre a les persones.

L’acte tindrà lloc a la Seu de LaFede.cat al carrer Tàpies de Barcelona entre les 19.00 i les 20.45 hores i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Dia i hora: dimecres 13 de novembre de 2019 a les 19:00 hores

Lloc: Seu de LaFede.cat (carrer Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona)

Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau

Amb el suport de: Diputació de Barcelona

Més sobre els ponents:

Tica Font

Tica Font ha estat professora en educació no formal, tutora de la Universitat Nacional a Distància (UNED) i tècnica de medi ambient en la Diputació de Barcelona. Ha estat fundadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. És experta en economia de defensa, comerç d’armes, pressupostos de defensa i indústria militar.

Itziar González i Virós

Itziar González Virós és arquitecta, urbanista i activista. És membre fundadora i presidenta del grup promotor del Parlament Ciutadà, directora de l’Institut Cartogràfic de la ReVolta i impulsora de “Km-ZERO”. Va estudiar arquitectura en la Escuela Superior de Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i va ser regidora del districte de Ciutat Vella.

Rodrígo Martínez Rodrigo Martínez és membre del Sindicat de Llogateres de Barcelona. És economista i actualment es troba fent el seu doctorat a la Universitat de Barcelona sobre temes d’economia urbana. Ha treballat sobre l’impacte de les plataformes d’allotjament de curt termini en el mercat de l’habitatge per al cas de Barcelona i sobre els efectes de la gentrificació a les ciutats. És coordinador de la comissió de Continguts del Sindicat, que s’encarrega de desenvolupar la seva línia política i discursiva.Pere Ortega

Pere Ortega

Pere Ortega és president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i professor del curs Conflictologia de la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Història Contemporània i postgrau en Hisenda Pública per la Universitat de Barcelona, va ser president de la Federació d’ONG per la Pau fins 2013. Ortega és investigador i analista en temes de pau, noviolència, desarmament i conflictes.