Nora Miralles i Pere Ortega a la Jornada sobre noviolència i activisme social i polític en el marc de l’Escola de Formació Guillem Agulló

  20 novembre, 2021
 Lloc: Campus Ciutadella Universitat Pompeu Fabra UPF (Barcelona)
 Organitza: Òmnium Cultural
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim 20 de novembre comença l’Escola de Formació Guillem Agulló que organitza Òmnium Cultural amb una primera Jornada de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes.

Nora Miralles, presidenta del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, participarà en la taula rodona sobre “Activisme en el moviment feminista” junt a Tona Gusi i Laura Macaya, que plantejarà: Per què parlem de feminismes en plural? Quina ha estat l’evolució dels feminismes en els últims anys? Com ha aconseguit enfortir-se, el moviment feminista, i tornar a situar-se com un dels moviments actualment més mobilitzadors? Quines són les principals victòries del moviment en els últims anys i quins són els reptes de futur? Quines són les eines més efectives que s’estan utilitzant per afrontar-los?

Pere Ortega, investigador del Centre Delàs, participarà en la taula rodona sobre “Activisme en el moviment pacifista i antimilitarista” junt a Gabriela Serra (Consell Català de Foment de la Pau), Jordi Armadans (FundiPau) i Kristian Herbolzheimer (ICIP), per respondre a les següents qüestions: Com s’ha articulat el moviment pacifista als Països Catalans? Quins són els aprenentatges d’un moviment amb experiències històricament tan reeixides? Quins són els principals grups actius actuals i quins mètodes empren? Quins són els principals reptes actuals, en el marc d’un context de problemàtica global? Quin és el seu rol en la difusió dels valors i la praxi de la noviolència i la desobediència civil?

Més informació i inscripcions a https://escolaguillemagullo.cat/.